Thumbnail
Κυβερνητικός συνασπισμός με τους συντηρητικούς

Ο εκπρόσωπος του αυστριακού συντηρητικού κόμματος λέει ότι με βάση τη συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού το ακροδεξιό Κόμμα των Ελευθέρων της Αυστρίας (FPÖ) θα λάβει τα υπουργεία των Εξωτερικών, Εσωτερικών και Άμυνας.

Χθες, το συντηρητικό κόμμα του Σεμπάστιαν Κουρτς και το FPÖ κατέληξαν σε συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού, μια συμφωνία που ανοίγει τις πόρτες της καγκελαρίας στον νεαρό ηγέτη του Λαϊκού Κόμματος (OVP) της Αυστρίας αλλά και που σηματοδοτεί την επιστροφή της ακροδεξιάς στην εξουσία.

Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης από τον πρόεδρο της χώρας Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν αναμένεται να διεξαχθεί τη Δευτέρα, μετά την επίσημη επικύρωση των όρων της συμφωνίας από τα δύο κόμματα αύριο Σάββατο.

Οι δύο πολιτικοί ηγέτες σημείωσαν ότι οι λεπτομέρειες σχετικά με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε θα παρουσιαστούν αύριο, έπειτα από τη συνάντηση που θα έχουν με τον πρόεδρο της χώρας.

Οι διαπραγματεύσεις είχαν ξεκινήσει μετά τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές της 15ης Οκτωβρίου όπου επικράτησε το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα ÖVP.

Το FPÖ είχε κυβερνήσει με τους συντηρητικούς το διάστημα 2000- 2007.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

nekros_ekab
Τραγωδία στη Νέα Φιλαδέλφεια: Νεκρός 27χρονος μετά από σύγκρουση μηχανής με τρόλεϊ στη λεωφόρο Δεκελείας
Ο 27χρονος διακομίστηκε άμεσα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του.
Τραγωδία στη Νέα Φιλαδέλφεια: Νεκρός 27χρονος μετά από σύγκρουση μηχανής με τρόλεϊ στη λεωφόρο Δεκελείας