Thumbnail
ΝΑSA

Με κομμένη την ανάσα ο επιστημονικός κόσμος άκουσε τις σημερινές ανακοινώσεις της ΝASA κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου.

H NASA ανακοίνωσε μια σπουδαία εξέλιξη που θα σχετίζεται με την ανακάλυψη ενός μυστηριώδους, νέου πλανήτη.

Η ανακάλυψη πλανήτη εκτός του ηλιακού μας συστήματος που εντόπισε το τηλεσκόπιο Κepler.

Πρόκειται για το διαστημικό τηλεσκόπιο που ξεκίνησε την αποστολή του το 2009, αναζητώντας αποδείξεις για την ύπαρξη εξωγήινης ζωής. Το τηλεσκόπιο έφερε την επανάσταση στη μελέτη των λεγόμενων εξωπλανητών, με την ανακάλυψη εκατοντάδων πλανητών που είναι σε τροχιά γύρω από μακρινά αστέρια όπως ο Ήλιος. Το πρώτο σκέλος της αποστολής του ολοκληρώθηκε το 2012, ωστόσο τα αποτελέσματα ήταν τόσο εντυπωσιακά, που το 2014 χρηματοδοτήθηκε νέα, πολύ μεγαλύτερη αποστολή.

Η NASA σε συνέντευξη Τύπου αποκάλυψε ότι το τηλεσκόπιο Κέπλερ με την βοήθεια της τεχνολογίας της Google ανακάλυψε ένα νέο ηλιακό σύστημα με τόσους πλανήτες όσους διαθέτει και το δικό μας.

Ειδικότερα, η ανακάλυψη δύο νέων πλανητών γύρω από τον Kepler-90 – ένα αστέρι σαν το δικό μας Ήλιο που είναι γνωστός – 2.545 έτη φωτός μακριά από τη Γη, σημαίνει ότι εκεί υπάρχει ένα ηλιακό σύστημα παρόμοιο με το δικό μας.

«Το σύστημα του Kepler-90 είναι σαν μία μίνι εκδοχή του δικού μας ηλιακού συστήματος. Έχεις μικρούς πλανήτες μέσα και μεγάλους έξω. Όλα όμως είναι σε μικρότερη κλίμακα», τόνισε ο αστρονόμος του Πανεπιστημίου του Τέξας, Άντριου Βάντενμπουργκ.

Στη NASA ψάχνουν για ύπαρξη πιθανής εξωγήινης ζωής στους οκτώ πλανήτες του Kepler-90. Ωστόσο, οι πλανήτες είναι σε πολύ κοντινή απόσταση από τον ήλιο τους, με τη θερμοκρασία να ξεπερνά τους 800 βαθμούς Φάρεναϊτ. Αυτό σημαίνει πως είναι πολύ δύσκολο να υπάρχει ζωή στους πλανήτες τουλάχιστον με την μορφή που την ξέρουμε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί η ώρα έχει 60 λεπτά: Η αρχαία απόφαση που «ρυθμίζει» ακόμη τη ζωή μας

Υπ. Παιδείας: Καταβολή αποζημίωσης σε εκπαιδευτικό μετά από 14 χρόνια. Ο λόγος

Σχολεία: Πέντε μέρες χωρίς μαθήματα μετά το Πάσχα - Το πρόγραμμα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκπαιδευτικος
Ικαρική γνώσις (Για την εμπορευματοποίηση των μεταπτυχιακών σπουδών)
Μια ακαδημαϊκή διαδρομή που συμπλήρωνε ιδανικά την εικόνα, όχι τόσο για να αποδείξει γνώση, όσο για να τη σκηνοθετήσει.
Ικαρική γνώσις (Για την εμπορευματοποίηση των μεταπτυχιακών σπουδών)
γλυκα
Γιορτή σήμερα, Τρίτη του Πάσχα 14 Απριλίου – Ποιοι γιορτάζουν
Η Τρίτη του Πάσχα, γνωστή και ως Λαμπροτρίτη, συνεχίζει το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης, με την Εκκλησία να τιμά μάρτυρες της πίστης και να...
Γιορτή σήμερα, Τρίτη του Πάσχα 14 Απριλίου – Ποιοι γιορτάζουν
Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
Πανελλαδικές: +5.700 προφορικές εξετάσεις – Διευρύνεται η τάση, πιέζεται το σύστημα
Η «έκρηξη» στις προφορικές Πανελλαδικές Εξετάσεις με 5.700 υποψηφίους φέρνει πίεση σε εξεταστικά κέντρα και εκπαιδευτικούς
Πανελλαδικές: +5.700 προφορικές εξετάσεις – Διευρύνεται η τάση, πιέζεται το σύστημα