Thumbnail
Ποια σενάρια εξετάζονται

Μέσα σ' ένα μικρό ξύλινο σκάφος, σε μια παραλία στην Ιαπωνία, βρέθηκαν οκτώ πτώματα, σε κατάσταση σχεδόν πλήρους αποσύνθεσης, σύμφωνα με ανακοίνωση της ακτοφυλακής της χώρας.

Το πλοιάριο βρέθηκε σε μια παραλία σε απόσταση 70 χιλιομέτρων βόρεια από μια μαρίνα όπου την περασμένη εβδομάδα εντοπίστηκαν οκτώ άνδρες οι οποίοι δήλωσαν ότι κατάγονται από τη Βόρεια Κορέα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι άνδρες αυτοί πιθανότατα ήταν ψαράδες και έφτασαν στην Ιαπωνία επειδή το αλιευτικό τους αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα. Η ακτοφυλακή ανέφερε ότι διεξάγονται έρευνες για να διαπιστωθεί η εθνικότητα των οκτώ νεκρών.

Το Σαββατοκύριακο, στη δυτική ακτή του νησιού Σάντο, επίσης στη Θάλασσα της Ιαπωνίας, βρέθηκαν τα λείψανα δύο ανδρών. Μολονότι η ταυτότητά τους παραμένει άγνωστη, ενδέχεται να ήταν Βορειοκορεάτες και αυτό γιατί σε κοντινό σημείο βρέθηκαν πακέτα τσιγάρων από τη Βόρεια Κορέα καθώς και σωσίβια με κορεατικά γράμματα επάνω τους.

Τα μακάβρια ευρήματα έρχονται σε μια περίοδο που έχει κλιμακωθεί η ένταση με αφορμή το πυρηνικό και το βαλλιστικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας και αφού ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε εκ νέου το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ "υποστηρικτή της τρομοκρατίας", ώστε να του επιβληθούν και άλλες κυρώσεις.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι οι ελλείψεις τροφίμων στη Βόρεια Κορέα ενδέχεται να ευθύνονται για μια σειρά ναυτικά δυστυχήματα στα οποία εμπλέκονται βορειοκορεατικά σκάφη. "Η Βόρεια Κορέα πιέζει υπερβολικά τους ανθρώπους να αλιεύουν περισσότερα ψάρια για να αντισταθμίσει τις ελλείψεις" είπε ο Σέο Γιου-σουκ, ερευνητής στο Ίδρυμα Βορειοκορεατικών Μελετών στη Σεούλ, εξηγώντας ότι τα μικρά και τα γερασμένα σκάφη που απομακρύνονται από τα παράλια αντιμετωπίζουν δυσκολίες όταν ο καιρός είναι κακός.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Νηπιαγωγεία - Δημοτικά: Αυτό είναι το νέο μάθημα τον Σεπτέμβριο

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ξυλοδαρμός σε εργαζόμενο καθαριότητας στην Κυψέλη
Στη φυλακή ο 38χρονος για την επίθεση σε εργαζόμενο καθαριότητας στην Κυψέλη
Ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ και ζήτησε συγγνώμη – Δεν έπεισε ανακριτή και εισαγγελέα
Στη φυλακή ο 38χρονος για την επίθεση σε εργαζόμενο καθαριότητας στην Κυψέλη
ποσδεπ
Ανησυχία ΠΟΣΔΕΠ για τις επιπτώσεις από την απόφαση του ΣτΕ για λειτουργία παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων στην Ελλάδα
Συνταγματικά τα παραρτήματα ξένων ΑΕΙ – Σήμα κινδύνου από την ΠΟΣΔΕΠ
Ανησυχία ΠΟΣΔΕΠ για τις επιπτώσεις από την απόφαση του ΣτΕ για λειτουργία παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων στην Ελλάδα
φοιτητές
Πανελλήνιες εξετάσεις 2025: Άνοιξε η πλατφόρμα ενημέρωσης μέσω SMS για τα αποτελέσματα
Από την Τρίτη 17 Ιουνίου, οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων μπορούν να εγγραφούν στην ειδική πλατφόρμα για να λαμβάνουν άμεσα και με ασφάλεια...
Πανελλήνιες εξετάσεις 2025: Άνοιξε η πλατφόρμα ενημέρωσης μέσω SMS για τα αποτελέσματα