Κόσμος 0

Θρίλερ με το εξαφανισμένο υποβρύχιο - Ενδέχεται να είναι ακόμη ζωντανό το πλήρωμα

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Τα σενάρια και οι υπόνοιες εκπροσώπου του ναυτικού της Αργεντινής

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του υποβρυχίου San Juan, το οποίο εξαφανίστηκε πριν 12 ημέρες ανοιχτά των ακτών της νοτίου Αργεντινής. Οι ελπίδες για την τύχη των 44 μελών του πληρώματος είναι λιγοστές, όχι όμως ανύπαρκτες, καθώς, παρόλο που τα αποθέματα οξυγόνου εξαντλήθηκαν στις 7 ημέρες, ένα άλλο σενάριο έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα.

Σύμφωνα λοιπόν με συγγενείς μελών του πληρώματος, το υποβρύχιο ενδέχεται να κατάφερε να ανέβει στην επιφάνεια αφότου έχασε επαφή με τις ναυτικές βάσεις και να μπόρεσε να ανατροφοδοτηθεί με οξυγόνο. Αυτό σημαίνει ότι οι 44 πιθανό να είναι ακόμη ζωντανοί, να μην μπορούν όμως να έρθουν σε επαφή με τη βάση τους, ούτε και να λειτουργήσουν το υποβρύχιο.

Από την πλευρά της, η μετεωρολογική υπηρεσία της Αργεντινής εξέδωσε προειδοποίηση για ισχυρούς ανέμους ταχύτητας 50 έως 90 χλμ την ώρα, με σφοδρές ριπές στην επαρχία Τσουμπούτ, απ’ όπου αποπλέουν τα πλοία που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις ερευνών.

Αν και οι πληροφορίες ότι ανιχνεύτηκε ένας ξαφνικός, σφοδρός υποθαλάσσιος ήχος κοντά στην περιοχή απ’ όπου έδωσε το τελευταίο του στίγμα το υποβρύχιο υποδεικνύουν ότι ενδεχομένως συνέβη κάποια έκρηξη έπειτα από μηχανολογικό πρόβλημα, συγγενίς του πληρώματος αρνούνται να πιστέψουν ότι έχουν χαθεί οι άνθρωποί τους.

«Συνεχίζουμε να ελπίζουμε» τόνισε ο πατέρας αγνοούμενου αξιωματικού και ο ίδιος βετεράνος του Πολεμικού Ναυτικού. Άλλοι ωστόσο δεν είναι πλέον και τόσο αισιόδοξοι.

Ακόμη, ο εκπρόσωπος του Πολεμικού Ναυτικού της Αργεντινής, Ενρίκε Μπάλμπι, άφησε ανοικτό ένα παράθυρο ελπίδας όταν ρωτήθηκε αν υπάρχουν πιθανότητες να είναι ακόμη ζωντανά τα μέλη του πληρώματος. «Ψάχνουμε εδώ και 11 μέρες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αποκλείεται ένα σενάριο ακραίας επιβίωσης», είπε. 

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ ανέπτυξε στην θαλάσσια περιοχή μη επανδρωμένα υποβρύχια σκάφη που είναι εξοπλισμένα με ηχοεντοπιστικά συστήματα σόναρ για να συνδράμουν στις έρευνες, ενώ την Παρασκευή έφθασε στην Αργεντινή και ρωσικό αεροσκάφος που μεταφέρει ειδικό εξοπλισμό ερευνών ικανό να φθάνει σε βάθος 6.000 μέτρων.

Στις έρευνες συμμετέχουν περίπου 30 πλοία και αεροσκάφη και 4.000 άνδρες από τις 13 χώρες.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Νέα σχολική χρονιά 2026-2027: «Κλείδωσε» ο αγιασμός και η επιστροφή των μαθητών στα θρανία

Σκάνδαλο στην Εθνική Σχολή Δικαστών: Υποψήφιος γραμματέας πιάστηκε με πλαστό πτυχίο

Νέες ταυτότητες: Τι ισχύει για όσους δεν έχουν βγάλει μετά τις 3 Αυγούστου

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κόσμος