Thumbnail
Ο ιρακινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκίνησε επιχείρηση για την ανακατάληψη της τελευταίας περιοχής της χώρας που βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους, της πόλης Ράουα στην επαρχία αλ Άνμπαρ που βρίσκεται στα σύνορα με τη Συρία

«Οι επιχειρήσεις για την απελευθέρωσης της Ράουα ξεκίνησαν τα ξημερώματα», επεσήμανε σε ανακοίνωσή της η Κοινή Διοίκηση των Επιχειρήσεων, στην οποία συμμετέχει το σύνολο των κυβερνητικών δυνάμεων και των παραστρατιωτικών οργανώσεων που πολεμούν το ΙΚ.

Ένας στρατηγός του ιρακινού στρατού διαβεβαίωσε ότι η ανακατάληψη της Ράουα θα είναι γρήγορη, «διότι οι περισσότεροι μαχητές του ΙΚ που βρίσκονταν εκεί έχουν φύγει προς τα συριακά σύνορα».

Από την άλλη πλευρά των συνόρων το ΙΚ βρίσκεται υπό τα πυρά του συριακού στρατού στο τελευταίου του αστικό προπύργιο την Αλμπού Καμάλ.

Στο Ιράκ μόνο η Ράουα εξακολουθεί να μην βρίσκεται υπό τον έλεγχο των αρχών της Βαγδάτης.

Συρία και Ιράκ προσπαθούν να εκδιώξουν το ΙΚ από τις τελευταίες θέσεις του στην κοιλάδα του Ευφράτη που εκτείνεται από τη συριακή επαρχία Ντέιρ αλ Ζορ ως την ιρακινή πόλη Ράουα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds

Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πύργος: Εκκενώθηκαν σχολεία, πλημμύρισαν από την κακοκαιρία
Πύργος: Εκκενώθηκαν σχολεία, πλημμύρισαν από την κακοκαιρία
Σοβαρά προβλήματα καταγράφονται στον Πύργο Ηλείας από την έντονη βροχόπτωση – Πλημμύρισαν δρόμοι και σχολικές μονάδες (εικόνες και βίντεο)
Πύργος: Εκκενώθηκαν σχολεία, πλημμύρισαν από την κακοκαιρία