Κόσμος 0

Ρωσία-Κίνα: Το πρώτο διασυνοριακό τελεφερίκ είναι γεγονός

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Το πρώτο διασυνοριακό τελεφερίκ που θα συνδέει τη Ρωσία με την Κίνα είναι έτοιμο να ξεκινήσει τις εργασίες του μέσα στο 2018

Η σύνδεση θα γίνει από τη ρωσική πόλη Blagoveshchensk στην κινεζική πόλη Heihe και η διέλευση του τελεφερίκ θα γίνει πάνω από τον ποταμό Amur.

Ο σχεδιασμός του καλωδιακού τρόπου μεταφοράς είναι σε πλήρη εξέλιξη και το τελεφερίκ θα παρέχει υπηρεσία όλο τον χρόνο. Το κόστος υπολογίζεται περίπου στα 120 εκατομμύρια ευρώ αλλά οι υπεύθυνοι πιστεύουν πως θα υπάρξει αύξηση του τουρισμού, λειτουργώντας το ίδιο το τελεφερίκ από μόνο του ως αξιοθέατο, ενώ η μετακίνηση από τη μία χώρα προς την άλλη θα γίνει ευκολότερη και ξεχωριστή.

Το τελεφερίκ θα μεταφέρει περί τα 2,5 εκατομμύρια άτομα ετησίως, ενώ ο χρόνος δεν θα είναι πάνω από 6 λεπτά για να φτάσει κάποιος από το Blagoveshchensk στο Heihe, μια απόσταση 768 μέτρων.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Νέα σχολική χρονιά 2026-2027: «Κλείδωσε» ο αγιασμός και η επιστροφή των μαθητών στα θρανία

Σκάνδαλο στην Εθνική Σχολή Δικαστών: Υποψήφιος γραμματέας πιάστηκε με πλαστό πτυχίο

Νέες ταυτότητες: Τι ισχύει για όσους δεν έχουν βγάλει μετά τις 3 Αυγούστου

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κόσμος