Ο λόγος για το ιδιωτικό σχολείο των ΗΠΑ, Florida Christian School, στο Μαΐάμι. Η διεύθυνση του σχολείου είχε την ιδέα να κατασκευάσει και να πουλήσει στους μαθητές αλεξίσφαιρες τσάντες, προκειμένου να μπορούν να προστατευτούν σε ενδεχόμενη επίθεση.
Μάλιστα, με την συμπλήρωση ειδικής φόρμας παραγγελίας, οι γονείς μαθητών που φοιτούν σε άλλο σχολείο μπορούν να αγοράσουν την τσάντα έναντι 120 δολαρίων.
Ο George Gulla, επικεφαλής ασφαλείας του σχολείου, είπε στην εφημερίδα Miami Herald :
«Είναι απλά ένα εργαλείο. Προτιμώ να είμαι προετοιμασμένος για το χειρότερο παρά να λέω εκ των υστέρων, “μακάρι να το είχαμε κάνει αυτό”. Δεν είναι βέβαια στις συνήθεις πρακτικές, αλλά ποιες είναι οι συνήθεις πρακτικές;».
Με αυτή τη φόρμα οι γονείς μπορούν να παραγγείλουν τις τσάντες online

To σχολείο καλεί τους μαθητές να τις φορούν στο στήθος, ενώ έχει ειδικούς φύλακες στις εισόδους του σχολικού συγκροτήματος.
Όλες οι σημαντικές ειδήσεις
Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο
Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα
Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google
Alfavita Newsroom