Thumbnail
Στις μεσαιωνικές συνθήκες στις οποίες εργάζονται παιδιά σε αυτοσχέδια ορυχεία της Αφρικής προκειμένου να συγκεντρώνουν κοβάλτιο που χρησιμοποιείται σε μπαταρίες κινητών τηλεφώνων και άλλων φορητών συσκευών αναφέρεται το νέο μίνι ρεπορτάζ της σειράς On the Now  

Το ρεπορτάζ, που αναδημοσιεύεται στο InfoWar παρακολουθεί την καθημερινότητα μικρών παιδιών όπως ο Ντορσεν και ο Ρίτσαρντ, τα οποία περιγράφουν τις άθλιες συνθήκες εργασίας. Τουλάχιστον 40.000 παιδιά πιστεύεται ότι εργάζονται σε αυτοσχέδια ορυχεία στο Κονγκό.

Πολλά από αυτά τα παιδιά είναι έως και επτά ετών καθώς μόνο σε αυτή την ηλικία μπορούν να περνάνε από τα αυτοσχέδια λαγούμια που στήνονται στα ορυχεία.

Παρόμοια ρεπορτάζ είχαν κυκλοφορήσει παλαιότερα και για τις συνθήκες εργασίας ανηλίκων στην Ινδονησία που συγκέντρωναν κασσίτερο για την κατασκευή των iPhone.

Υπενθυμίζουμε ότι ο πρόεδρος Τραμπ αποφάσισε να άρει τις απαγορεύσεις στην αγορά παρόμοιων πολύτιμων μετάλλων από εμπόλεμες ζώνες, όπως το Κονγκό, γεγονός το οποίο αναμένεται να κλιμακώσει τις εμφύλιες συγκρούσεις αλλά και την εκμετάλλευση ανήλικων.

Η σειρά διαδικτυακών μίνι ρεπορτάζ In The Now αποτελεί μετεξέλιξη εκπομπής του ρωσικού δικτύου Russia Today το οποίο δέχεται πρωτοφανή επίθεση από τις αμερικανικές διωκτικές αρχές και κολοσσούς του Ίντερνετ, όπως το Facebook και το Twitter, που ανακοίνωσαν ότι δεν θα δέχονται πλέον τις διαφημίσεις του.

Αφορμή αποτέλεσε το κυνήγι μαγισσών που έχει εξαπολύσει η ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος και η Χίλαρι Κλίντον για την υποτιθέμενη παρέμβαση της ρωσικής κυβέρνησης στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Όπως αποκαλύφθηκε σε πρόσφατη έρευνα του Κογκρέσου, αυτό που κυρίως απασχολεί την αμερικανική κυβέρνηση και διωκτικές αρχές όπως το FBI, είναι ότι ρωσικά μέσα ενημέρωσης αλλά και διωκόμενοι δημοσιογράφοι όπως ο Τζούλιαν Ασάνζ προωθούσαν στο Ίντερνετ ρεπορτάζ που θα μπορούσαν να προκαλέσουν κοινωνική ένταση στο εσωτερικό των ΗΠΑ.

Πρόκειται φυσικά για μια πολύ γενική κατηγορία που αφορά κάθε ρεπορτάζ που θα μπορούσε να αναφέρεται στη δολοφονία μαύρων από την αστυνομία μέχρι τις οικονομικές ανισότητες στην Αμερική.

 

Kids are dying so that you can charge your iPhone #Congo pic.twitter.com/EO629mI3nL 

— IN THE NOW (@IntheNow_tweet) November 3, 2017

Πηγή: infowar

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσοχή! Νέο κύμα καύσωνα από σήμερα Κυριακή με διάρκεια και κινδύνους – Ποιες περιοχές θα «καούν»

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

asep graptos diagonismos
ΑΣΕΠ 1Γ/2025: Οι 400 Ερωτήσεις Γνώσεων του Γραπτού Διαγωνισμού για τη Γ’ Περίοδο – Τι πρέπει να ξέρουν οι υποψήφιοι
Οι συγκεκριμένες ερωτήσεις αφορούν μόνο όσους/όσες υποψήφιους/ες εξεταστούν στη γραπτή ηλεκτρονική εξέταση από την Τρίτη 15 Ιουλίου 2025 έως και την...
ΑΣΕΠ 1Γ/2025: Οι 400 Ερωτήσεις Γνώσεων του Γραπτού Διαγωνισμού για τη Γ’ Περίοδο – Τι πρέπει να ξέρουν οι υποψήφιοι
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Γερμανία: Προσλήψεις ελληνόφωνων με μπόνους 1.000€, ποτά και με Nintendo Switch, ping pong και χώρους χαλάρωσης στο γραφείο!
Ζητούνται ελληνόφωνοι για εργασία στη Γερμανία με υποστήριξη μετεγκατάστασης, δύο μήνες δωρεάν διαμονή και πολλές ακόμη δελεαστικές παροχές
Γερμανία: Προσλήψεις ελληνόφωνων με μπόνους 1.000€, ποτά και με Nintendo Switch, ping pong και χώρους χαλάρωσης στο γραφείο!
ekpaideysi
Η ακαδημαϊκή κρίση των «άχρηστων» άρθρων: Τι αποκαλύπτει η υπόθεση με τον… αρουραίο της AI
Η ακαδημαϊκή κρίση των «άχρηστων» άρθρων: Τι αποκαλύπτει η υπόθεση με τον… αρουραίο της AI - Μια «επιστημονική γκάφα» που έγινε viral
Η ακαδημαϊκή κρίση των «άχρηστων» άρθρων: Τι αποκαλύπτει η υπόθεση με τον… αρουραίο της AI
syntaxeis
Πλασματικά έτη ασφάλισης για συντάξεις: Ποιοι μπορούν να εξαγοράσουν ένσημα και πώς;
Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για την «γενιά των baby boomers», η οποία, λόγω του δημογραφικού και της ηλικίας τους, συχνά χρειάζεται να αναγνωρίσει...
Πλασματικά έτη ασφάλισης για συντάξεις: Ποιοι μπορούν να εξαγοράσουν ένσημα και πώς;