Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
ΗΠΑ

Ένα κοριτσάκι χωρίς άδεια παραμονής που πάσχει από εγκεφαλική παράλυση και είχε συλληφθεί από τις αμερικανικές υπηρεσίες μετανάστευσης έπειτα από μια επέμβαση στην οποία είχε υποβληθεί-γεγονός που προκάλεσε έντονες συναισθηματικές αντιδράσεις- αφέθηκε ελεύθερο την Παρασκευή, γνωστοποίησε μια οργάνωση η οποία την υπερασπίζεται.

Η Ρόσα Μαρία Ερνάντες αφέθηκε ελεύθερη τρεις ημέρες αφού η Αμερικανική Ένωση για τις Πολιτικές Ελευθερίες (ACLU), μια από τις σημαντικότερες οργανώσεις για την υπεράσπιση των αστικών και πολιτικών δικαιωμάτων στις ΗΠΑ, υπέβαλε μηνύσεις εναντίον των αρχών. «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που μπόρεσε να επιστρέψει στο σπίτι της», ανέφερε ένας δικηγόρος της ACLU, ο Μάικλ Ταν, σε μια ανακοίνωση που έδωσε η οργάνωση στη δημοσιότητα.

«Όμως παρά την ανακούφισή μας, η απόφαση της συνοριοφυλακής να στοχοθετήσει ένα κοριτσάκι που βρισκόταν σε ένα νοσοκομείο παίδων παραμένει εξωφρενική. Κανένα παιδί δεν θα έπρεπε να υφίσταται αυτού του είδους το τραύμα και προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε ότι αυτό δεν θα επαναληφθεί», πρόσθεσε. Η Ρόσα, που είχε φθάσει στις ΗΠΑ σε ηλικία τριών μηνών με τους γονείς της, 10 ετών σήμερα, διακομιζόταν την προηγούμενη εβδομάδα με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο του Τέξας προκειμένου να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, όταν άνδρες της υπηρεσίας μετανάστευσης έκαναν έλεγχο στο όχημα.

Κατόπιν ακολούθησαν το κορίτσι στο νοσοκομείο και αφού ολοκληρώθηκε η επέμβαση περίμεναν το πράσινο φως των γιατρών και να μπορεί να μεταφερθεί για να τη συλλάβουν. Τη μετέφεραν σε κέντρο κράτησης για ασυνόδευτα παιδιά μετανάστες, ανέφερε η ACLU. Η υπηρεσία φύλαξης των συνόρων ανέφερε ότι δεν είχε άλλη επιλογή παρά να συλλάβει το κορίτσι και να το μεταφέρει στο κέντρο κράτησης διότι δεν είχε χαρτιά και δεν συνοδευόταν από έναν νόμιμο κηδεμόνα. Ένας συγγενής του κοριτσιού, Αμερικανός πολίτης, συνόδευε το κορίτσι στο νοσοκομείο, όχι οι γονείς της, επειδή ούτε εκείνοι διαθέτουν άδειες νόμιμης παραμονής και φοβούνταν ότι θα συλληφθούν. Το ζευγάρι είχε μεταναστεύσει στις ΗΠΑ όταν η Ρόσα ήταν βρέφος, προκειμένου να μπορέσει να της προσφερθεί καλύτερη ιατρική φροντίδα. Η μητέρα της βρίσκεται συνήθως μαζί της 24 ώρες το 24ωρο, σύμφωνα με την ACLU.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

ΑΣΕΠ: Προ των πυλών τρεις νέοι διαγωνισμοί με 5.200 θέσεις

Νέο market pass για 40 ευρώ κάθε μήνα χωρίς αίτηση

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

συντα
Συντάξεις χηρείας: Σοκ για 350.000 δικαιούχους μετά την απόφαση του ΣτΕ – Έρχονται περικοπές στο μισό
Συντάξεις χηρείας και ορφανίας: Πώς η κατάργηση της δεύτερης εθνικής σύνταξης οδηγεί σε φτωχοποίηση χιλιάδες δικαιούχους
Συντάξεις χηρείας: Σοκ για 350.000 δικαιούχους μετά την απόφαση του ΣτΕ – Έρχονται περικοπές στο μισό
Ένα σοκαριστικό περιστατικό με θύμα μια μητέρα τριών παιδιών σημειώθηκε στην Πάτρα και συγκεκριμένα στα σύνορα ανάμεσα σε Νέο Σούλι και Ριγανόκαμπο.
Πάτρα: Άγρια επίθεση με ξύλα και πέτρες σε μητέρα τριών παιδιών - Την πέταξαν σε χαντάκι
«Πονάω σε όλο μου το κορμί. Εχω μώλωπες σε χέρια, πλάτη και πόδια» λέει η μητέρα και πρώην πρωταθλήτρια στίβου
Πάτρα: Άγρια επίθεση με ξύλα και πέτρες σε μητέρα τριών παιδιών - Την πέταξαν σε χαντάκι
λεφτ
Αντιδράσεις για το «μοντέλο κοστολόγησης» στα σχολεία: Στα κάγκελα οι εκπαιδευτικοί για τους δημοσιονομικούς δείκτες
Σχολική αυτονομία ή μετακύλιση κόστους; Η κριτική των δασκάλων στα κυβερνητικά σχέδια για τα έξοδα των σχολικών μονάδων
Αντιδράσεις για το «μοντέλο κοστολόγησης» στα σχολεία: Στα κάγκελα οι εκπαιδευτικοί για τους δημοσιονομικούς δείκτες
Διαχείριση στο άγχος για τις Πανελλήνιες εξετάσεις
Πανελλήνιες και έλεγχος του άγχους
Προτάσεις για πρακτικές και εύκολες αλλαγές στις καθημερινές σας συνήθειες, έναν μήνα πριν την έναρξη των Πανελληνίων έως και το κλείσιμο της...
Πανελλήνιες και έλεγχος του άγχους