Κόσμος 0

Πουτζδεμόν: Θα σεβαστώ τις εκλογές της 21ης Δεκεμβρίου - Δεν ζητώ άσυλο από το Βέλγιο

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
"Θα επιστρέψω στην Καταλονία μόνο αν δοθούν εγγυήσεις ασφαλείας"

Συνέντευξη Τύπου από το Βέλγιο, όπου κατέφθασε χθες μαζί με μέλη της κυβέρνησής του, παραχώρησε ο Πρόεδρος της Καταλονίας, Κάρλες Πουτζδεμόν.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι "μέρος της καταλανικής κυβέρνησης θα παραμείνει στην Καταλονία για να συνεχίσει τις πολιτικές της δραστηριότητες".

Παράλληλα, τόνισε ότι θα σεβαστεί τις εκλογές της 21ης Δεκεμβρίου που κήρυξε στην αυτόνομη Επαρχία η κεντρική ισπανική κυβέρνηση.

Ο Πουτζδεμόν κατήγγειλε ακόμη την «πόλωση του ισπανικού δικαστικού συστήματος», αναφορικά με την αντιμετώπιση της πολιτικής κρίσης.

Αναφορικά με τις εκλογές της 21ης Δεκεμβρίου ο Καταλανός πολιτικός είπε:

"Θα ήθελα να ρωτήσω την ισπανική κυβέρνηση: Θα κάνει το ίδιο; Θέλω σαφή δέσμευση από το κράτος, θα σεβαστείτε τα αποτελέσματα ή όχι;"

Όταν ρωτήθηκε για το αν θα ζητήσει πολιτικό άσυλο στο Βέλγιο, ο Κάρλες Πουτζδεμόν δήλωσε ότι δεν πήγε στις Βρυξέλλες για τον λόγο αυτό, ενώ τόνισε ότι ο ίδιος και η κυβέρνησή του εγκατέλειψαν τη Βαρκελώνη για να αποφύγουν πιθανή βία, εάν η ισπανική κυβέρνηση προσπαθούσε να τους συλλάβει. Πρόσθεσε ότι θα επιστρέψει στην Καταλονία μόνο εάν δοθούν "εγγυήσεις" ασφάλειας.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Ανοιχτή επιστολή  προς τον ανώνυμο βαθμολογητή των Πανελλαδικών Εξετάσεων...

Οι 6 δεσμεύσεις Τσίπρα για την Παιδεία – Αυξήσεις στους εκπαιδευτικούς και τέλος στις Πανελλαδικές

Οι συσκευές που δεν πρέπει να συνδέετε ποτέ σε πολύπριζο – Οι ειδικοί προειδοποιούν για τον κίνδυνο πυρκαγιάς

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κόσμος