Thumbnail
«Δεν υπάρχει περίπτωση να στηρίξουμε μέτρα που είναι προϊόντα μιας κακής διαπραγμάτευσης» δήλωσε χθες το βράδυ ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

«Το σενάριο ‘’εγώ διαπραγματεύομαι, αλλά όλοι μαζί χάνουμε’’ δεν παίζει για το Ποτάμι» ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης. Πρόσθεσε ακόμη ότι «ένα από τα μεγάλα ψέματα είναι και το ότι η λιτότητα θα τελειώσει επειδή ένας άνθρωπος κάποια στιγμή θα διαπραγματευθεί», σημειώνοντας ότι η λύση της λιτότητας δεν είναι πολιτική. Όπως εξήγησε, «για να βγει η χώρα από αυτό τον φαύλο κύκλο των μνημονίων θα πρέπει να καταργήσει το σπάταλο κομματικό κράτος, κάτι που φοβάμαι ότι δεν το θέλει καμία πολιτική δύναμη εκτός από το Ποτάμι, και το δεύτερο είναι να παράγει και να εξάγει».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών είπε ότι δεν «βλέπει» εκλογές στον ορίζοντα καθώς «ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ περνούν καλά». «Όταν είπαν ότι ο κόσμος πανηγυρίζει μετά τη συμφωνία του Eurogroup ήταν αλήθεια αφού ο κομματικός στρατός των ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ πανηγύριζε λέγοντας ότι το πάρτι θα συνεχιστεί για πολλούς μήνες ακόμη», ανέφερε.

Παρεμβαίνοντας νωρίτερα στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Βλαστάρη, «Λεξικό χωρίς γραβάτα», ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι «οι ντεμί -λαϊκιστές, οι εποχιακοί λαϊκιστές του παρελθόντος που ήταν στη Ν.Δ. και στο ΠΑΣΟΚ, βοήθησαν σήμερα τον ΣΥΡΙΖΑ να γίνει πιστευτός στον ακραίο του λαϊκισμό».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού απέδωσε την αποδοχή των ψεμάτων των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σε δύο παράγοντες. «Ο πρώτος είναι η παρουσία πλέον των social media, που δίνει τη δυνατότητα στα φθηνά ψέματα να διαδίδονται με μεγάλη ταχύτητα» σημείωσε, προσθέτοντας ότι ο δεύτερος παράγοντας είναι οι άδειες τσέπες. Όπως επισήμανε «ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε να λέει το παραμύθι του στους πολίτες όταν οι τσέπες άδειαζαν, άρα ήταν εύκολο από ένα κόσμο "πεσμένο" να γίνει πιστευτή η εύκολη ερμηνεία: ‘Οι τσέπες άδειασαν γιατί υπάρχει τρόικα εσωτερικού, γιατί υπάρχει ο "γερμανοτσολιάς", γιατί υπάρχουν οι "κακοί" που πολεμούν τη χώρα’».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 13/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Παγωμένο νερό
Γιατί πρέπει να πίνουμε νερό μόλις ξυπνάμε – Το απλό πρωινό μυστικό για καλύτερη υγεία και ενέργεια
Ένα απλό ποτήρι νερό κάθε πρωί μπορεί να γίνει το πιο σημαντικό σας βήμα για υγεία, ενέργεια και ευεξία — ένα μικρό, καθημερινό δώρο προς τον εαυτό...
Γιατί πρέπει να πίνουμε νερό μόλις ξυπνάμε – Το απλό πρωινό μυστικό για καλύτερη υγεία και ενέργεια
amfitheatro
Μετεγγραφές 2025: Βγήκαν τα αποτελέσματα — Έναρξη ενστάσεων, δικαιολογητικά και όλα τα βήματα
Μετεγγραφές 2025: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα – Όλη η διαδικασία και τα δικαιολογητικά για τους επιτυχόντες
Μετεγγραφές 2025: Βγήκαν τα αποτελέσματα — Έναρξη ενστάσεων, δικαιολογητικά και όλα τα βήματα
ΕΑΠ - Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο
Προειδοποίηση από το ΕΑΠ: «Όχι» στην πειρατεία εκπαιδευτικού υλικού - Ποινές στην παράνομη χρήση
Αυστηρή προειδοποίηση από το ΕΑΠ για παραβιάσεις πνευματικών δικαιωμάτων – Στο στόχαστρο η παράνομη διακίνηση διδακτικού υλικού
Προειδοποίηση από το ΕΑΠ: «Όχι» στην πειρατεία εκπαιδευτικού υλικού - Ποινές στην παράνομη χρήση
κλειστα σχολεια
Κλειστά σχολεία: Σε ποιες περιοχές δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη
Μικρή «ανάσα» ξεκούρασης παίρνουν οι μαθητές - Σε ποιες περιοχές τα σχολεία θα είναι κλειστά σήμερα και αύριο και γιατί
Κλειστά σχολεία: Σε ποιες περιοχές δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη