Thumbnail
Μέλη της ιταλικής φασιστικής οργάνωσης CasaPound άπλωσαν χθες μέσα στη νύχτα δεκάδες πανό σε όλη την Ιταλία για να κραυγάσουν την περιφρόνησή τους προς τους πρόσφυγες.

Όποιος δραπετεύει από τον πόλεμο εγκαταλείποντας γονείς, γυναίκα και παιδιά, δεν αξίζει τον σεβασμό», αναφέρουν τα πανό αυτά που αναρτήθηκαν στις μεγάλες πόλεις καθώς και σε μικρές κοινότητες της βόρειας και της νότιας Ιταλίας, σύμφωνα με φωτογραφίες που δημοσιοποιήθηκαν από την οργάνωση στο Facebook.

Ορισμένοι μπορεί να σοκαριστούν από το μήνυμά μας», τονίζει η CasaPound σε ανακοίνωση που εξέδωσε. «Όμως όλοι αυτοί που δεν έχουν κάνει λάβαρό τους την υποκρισία, γνωρίζουν πως δεν είναι δυνατό να μπουν στην ίδια μοίρα αυτός που εγκαταλείπει τη χώρα του και την οικογένειά του στην τύχη τους και αυτός που μάχεται για την ελευθερία του λαού του».

Υπέρμαχος του Ιταλικού φασισμού, η CasaPound ισχυρίζεται πως αριθμεί 6.000 μέλη και έχει εκλέξει μερικούς τοπικούς αξιωματούχους, όμως παραμένει πολύ περιθωριακή σε εθνικό επίπεδο. Τα τελευταία χρόνια, η οργάνωση έχει "φλερτάρει" κατά καιρούς με τη Λέγκα του Βορρά, το ευρωσκεπτικιστικό, ακροδεξιό κόμμα του Ματέο Σαλβίνι που τάσσεται κατά των μεταναστών.

Φωτογραφία του χρήστη CasaPound Italia.

Το σύμβολο της οργάνωσης, η χελώνα, με την αναφορά στον σχηματισμό (testudeo) που χρησιμοποιούσαν οι ρωμαϊκές λεγεώνες στις μάχες.

Ο Σαλβίνι υποστήριξε μέσω του Twitter το αντιμεταναστευτικό διάταγμα του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, επικρίνοντας σφοδρά και στα αγγλικά αυτούς που τάσσονται εναντίον του: «Οι Αμερικανοί ψήφισαν, ο Τραμπ κέρδισε και κάνει αυτό που είχε υποσχεθεί. Οι διαδηλωτές εναντίον του προέδρου είναι κακόπιστοι, δεν αποδέχονται τη δημοκρατία», έγραψε ο Σαλβίνι. «Η ΕΕ, ο ΟΗΕ, η Μέρκελ, ο Σόρος, ο Ζάκερμπεργκ, τα Starbucks, οι δημοσιογράφοι, οι δικαστές, οι σνομπ διασημότητες, το ισλάμ: όλοι εναντίον του Τραμπ. Πώς να μην τον αγαπήσεις;», επέμεινε.

 

EU, UN, Merkel, Soros, Zuckerberg, Starbucks, journalists, judges, snobby celebs, Islam. All against #Trump. How can you not LOVE him? pic.twitter.com/fkqzAHX7PM

— Matteo Salvini (@matteosalvinimi) January 30, 2017

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πώς λέγεται στα ελληνικά η «ντομάτα»;

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 21/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ζαχαρακη
Η Σοφία Ζαχαράκη υποδέχθηκε στο Υπουργείο Ελληνική αποστολή που συμμετείχε στην 57η Διεθνή Ολυμπιάδα Χημείας και απέσπασε το χάλκινο μετάλλιο
Η επιτυχία τους αποτελεί πηγή έμπνευσης για τη σχολική κοινότητα και επιβεβαιώνει τη δέσμευση του υπουργείου να στηρίζει τη διεθνή διάκριση των νέων...
Η Σοφία Ζαχαράκη υποδέχθηκε στο Υπουργείο Ελληνική αποστολή που συμμετείχε στην 57η Διεθνή Ολυμπιάδα Χημείας και απέσπασε το χάλκινο μετάλλιο
Χαράλαμπος Ψαράς
Αλλαγή «σκυτάλης» στην ΠΔΕ Νοτίου Αιγαίου: Νέος αναπληρωτής ο Χ. Ψαράς
Ορίστηκε νέος αναπληρωτής ΠΔΕ Ν. Αιγαίου μετά την τοποθέτηση του Γ. Παπαδομαρκάκη στη θέση Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας
Αλλαγή «σκυτάλης» στην ΠΔΕ Νοτίου Αιγαίου: Νέος αναπληρωτής ο Χ. Ψαράς