Thumbnail
Ιταλία

Ανεβάζοντας τους τόνους απέναντι στις Βρυξέλλες η Ρώμη ζητά από τις Βρυξέλλες να της επιτραπεί να καταγράψει αυξημένο έλλειμμα στον προϋπολογισμό της λόγω των δυο μεγάλων κρίσεων που έχει κληθεί να διαχειριστεί η κυβέρνηση, αλλιώς απειλεί να κλείσει τα σύνορα της απέναντι στους πρόσφυγες, όπως κάνει Βουδαπέστη, πράγμα που όπως είπε ο Πάντοαν, θα σημάνει και την αρχή του τέλους για την Ε.Ε.

«Η Ευρώπη πρέπει να διαλέξει: ή θα μας επιτρέψει να αυξήσουμε το έλλειμμα μας ή θα μας αναγκάσει να ακολουθήσουμε το «Ουγγρικό μοντέλο» που θα σημάνει καταστροφή για την Ενωση» διαμήνυσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας Πιέρ Κάρλο Πάντοαν

Η κυβέρνηση Ρέντσι παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα τον σχέδιο προϋπολογισμού για το 2017, λίγο πριν το δημοψήφισμα για τη συνταγματική μεταρρύθμιση που μπορεί να κρίνει και το πολιτικό μέλλον του κεντροαριστερού πρωθυπουργού.  

Στο προσχέδιο εμφανίζονται αυξημένα κονδύλια που είχαν ήδη συμφωνηθεί με τις Βρυξέλλες για το έλλειμμα και το χρέος, με τη Ρώμη να επιμένει ότι πρέπει να υπάρξει ελαστικότητα για να αντιμετωπιστεί η μεταναστευτική και προσφυγική κρίση και η ανοικοδόμηση μετά τον καταστροφικό σεισμό του Αυγούστου.

Ο Ρέντσι την Παρασκευή εμφανίστηκε αμετακίνητος δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται οι Βρυξέλλες να του αλλάξουν γνώμη, ούτε προτίθεται να αλλάξει τον προϋπολογισμό του. «Θέλουμε να αντιμετωπίσουμε τις ανάγκες των Ιταλών και όχι της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών» είπε χαρακτηριστικά.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μετρο θεσσαλονικης
Το Μετρό της Αθήνας φτάνει στην παραλία: Ποιοι οι νέοι σταθμοί
Η επέκταση της Γραμμής 2 θα συνδέσει το κέντρο με τα νότια προάστια, προσφέροντας γρήγορη και οικολογική λύση στις καθημερινές μετακινήσεις.
Το Μετρό της Αθήνας φτάνει στην παραλία: Ποιοι οι νέοι σταθμοί
vouno
Ο «Δρόμος του Θανάτου»: Η πιο επικίνδυνη διαδρομή στον κόσμο παραμένει πόλος έλξης για τους τολμηρούς
Ο Camino de la Muerte, γνωστός για τους κάθετους γκρεμούς και τις επικίνδυνες στροφές
Ο «Δρόμος του Θανάτου»: Η πιο επικίνδυνη διαδρομή στον κόσμο παραμένει πόλος έλξης για τους τολμηρούς