Κόσμος 0

Ξανά μπλεγμένος σε υπόθεση φοροδιαφυγής εκατομμυρίων ο Τραμπ

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Από το 1995 έως το 2013!

Σε υπόθεση φοροδιαφυγής εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων εμπλέκεται για μία ακόμη φορά ο υποψήφιος Ρεπουμπλικάνος για την προεδρία των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, καθώς ενδέχεται να είχε αποφύγει να πληρώνει φόρους επί σχεδόν 20 χρόνια.

Δημοσίευμα των New York Times που επικαλείται σχετικά έγγραφα και πηγή με γνώση στα φορολογικά του Ντόναλντ Τραμπ αναφέρει πως ο δισεκατομμυριούχος  Ρεπουμπλικάνος στη φορολογική δήλωσή του το 1995 είχε δηλώσει ζημιές  916 εκατ. δολαρίων. Αυτό ίσως του επέτρεψε να αφαιρεί εντελώς νόμιμα 50 εκατ. δολάρια από τα φορολογητέα εισοδήματά του κάθε χρονιά «επί 18 χρόνια», δηλαδή έως και το 2013.

Υπενθυμίζεται πως το ζήτημα των φορολογικών του Ντόναλντ Τραμπ έχει απασχολήσει πολλές φορές, καθώς ο μεγιστάνας του real estate αρνούνταν ανέκαθεν να δημοσιοποιήσει τις φορολογικές δηλώσεις του.

Από την πλευρά του Ντόναλντ Τραμπ ισχυρίζονται ότι τα έγγραφα έφθασαν στην εφημερίδα παράνομα, ότι οι ΝΥΤ λειτουργούν ως παράρτημα της προεκλογικής εκστρατείας της αντιπάλου του Χ.Κλίντον και ότι ο «κ.Τραμπ έχει πληρώσει εκατοντάδες εκατομμύρια» σε διάφορους φόρους.

«Ο κ. Τραμπ είναι ένας εξαιρετικός επιχειρηματίας, που έχει ευθύνη θεματοφύλακα προς τις επιχειρήσεις του, την οικογένεια του και τους υπαλλήλους του να καταβάλει τους φόρους που ο νόμος κρίνει απαραίτητους» ήταν η ανακοίνωση του γραφείου του.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Νέα σχολική χρονιά 2026-2027: «Κλείδωσε» ο αγιασμός και η επιστροφή των μαθητών στα θρανία

Σκάνδαλο στην Εθνική Σχολή Δικαστών: Υποψήφιος γραμματέας πιάστηκε με πλαστό πτυχίο

Νέες ταυτότητες: Τι ισχύει για όσους δεν έχουν βγάλει μετά τις 3 Αυγούστου

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κόσμος