Thumbnail
Έρευνα από Ιντερπόλ-Γιούροπολ

Σοκ, αλλά και πολλά ερωτηματικά προκαλούν τα ευρήματα της τεράστιας επιχείρησης που πραγματοποίησαν από κοινού Interpol και Europol σε 57 χώρες ανά τον κόσμο, σε μια υπόθεση που αφορά τη διατροφή και την υγεία πολλών εκατομμυρίων ανθρώπων. 

Η επιχείρηση, με την κωδική ονομασία «Opson V», έβγαλε... μεγάλο "λαβράκι", καθώς, κατά τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν, κατασχέθηκαν περισσότεροι από 10.000 τόνοι νοθευμένων ή παραποιημένων τροφίμων όλων των ειδών. 

Από εντόσθια κοτόπουλου σε φορμόλη, μέχρι και ελιές με επικάλυψη από θειικό χαλκό, ακόμη και κρέας πιθήκου!

Χαρακτηριστικά στο Χαρτούμ, πρωτεύουσα του Βορείου Σουδάν, κατασχέθηκαν σχεδόν  εννέα τόνοι ζάχαρης μολυσμένης από λιπάσματα. 

Στην Ιταλία, πάλι, η αστυνομία κατέσχεσε 85 τόνους ελιές με επικάλυψη ενός διαλύμματος θειικού χαλκού (γαλαζόπετρας), για να γίνουν πιο ωραίες στην εμφάνιση. 

Στην Ταϊλάνδη, η αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει δίκτυο που μετέφερε τέσσερις τόνους κρέατος, που είχαν εισαχθεί παρανόμως από την Ινδία, ενώ στη συνέχεια καταστράφηκαν περισσότεροι από 30 τόνοι βοδινού και βουβαλίσιου κρέατος, ακατάλληλου για κατανάλωση, που προορίζονταν να πουληθούν σε σούπερ μάρκετ.

Τόνοι κρέατος πιθήκου βρέθηκαν στα τελωνεία του αεροδρομίου του Ζάβεντεμ, στο Βέλγιο, ενώ στη Γαλλία κατασχέθηκαν πολλά κιλά από γρύλλους και κάμπιες!

Στην Ινδονησία κατασχέθηκαν 70 κιλά από εντόσθια κοτόπουλων, διατηρημένων στη φορμόλη, η οποία απαγορεύεται στα τρόφιμα!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 30/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

filologoi_2.jpg
Φιλόλογοι για Πανελλήνιες 2025: Ελλείψεις, λάθη και προτάσεις για τη βελτίωση της αξιολόγησης
Παρατηρήσεις της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων για τα θέματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2025
Φιλόλογοι για Πανελλήνιες 2025: Ελλείψεις, λάθη και προτάσεις για τη βελτίωση της αξιολόγησης
ΖΑΧΑΡΑΚΗ
Ζαχαράκη: Νέα πρωτοβουλία για φοιτητική στέγη και ασφαλή μεταφορά μαθητών ειδικής αγωγής από το Υπουργείο Παιδείας
Η Υπουργός Σοφία Ζαχαράκη ανακοινώνει νέα μέτρα για τη στέγαση φοιτητών και την ασφαλή μεταφορά 10.000 μαθητών με ειδικές ανάγκες, ενισχύοντας την...
Ζαχαράκη: Νέα πρωτοβουλία για φοιτητική στέγη και ασφαλή μεταφορά μαθητών ειδικής αγωγής από το Υπουργείο Παιδείας
Φωτιά στη Στυλίδα
Μεγάλη δασική πυρκαγιά στην Στυλίδα – Ενεργοποίηση 112 και ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις σε επιφυλακή Ρώτα το ChatGPT
Μεγάλη φωτιά στην περιοχή Αχλάδι Στυλίδας – Ενεργοποιήθηκε το 112 για προειδοποίηση πολιτών
Μεγάλη δασική πυρκαγιά στην Στυλίδα – Ενεργοποίηση 112 και ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις σε επιφυλακή Ρώτα το ChatGPT