«Ανέλαβα την ευθύνη» δήλωσε παραιτούμενος ο διευθυντής της κεντρικής τράπεζας του Μπανγκλαντές, Ατιούρ Ραχμάν.
Ο λόγος; Μα φυσικά η... μεγάλη κυβερνοληστεία που στοίχησε στην τράπεζα της χώρας 81 εκατ. δολάρια, μέσω... cyber ριφιφί σε λογαριασμό στις ΗΠΑ!
Η κυβέρνηση ζήτησε στον Ραχμάν να λογοδοτήσει μετά την κλοπή 81 εκατ. δολαρίων από τον λογαριασμό της τράπεζας στις ΗΠΑ, σε μια από τις μεγαλύτερες κυβερνοληστείες που έγιναν ποτέ.
Παράλληλα, η κυβέρνηση του Μπαγκλαντές απέπεμψε δύο υποδιοικητές της τράπεζας, μερικές ημέρες αφού κατηγόρησε την κεντρική τράπεζα ότι δεν την είχε ενημερώσει για την κλοπή.
Ο 65χρονος Ραχμάν δήλωσε ότι παραιτήθηκε για να δώσει το παράδειγμα σε μια χώρα που δεν είναι συχνό φαινόμενο η ανάληψη ευθύνης και για να προστατεύσει την εικόνα της κεντρικής τράπεζας.
Το colpo grosso!
Όλα ξεκίνησαν όταν άγνωστοι παραβίασαν το σύστημα ηλεκτρονικών υπολογιστών της Τράπεζας του Μπανγκλαντές και προσπάθησαν να κλέψουν 951 εκατ. δολάρια από το λογαριασμό της στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Νέας Υόρκης, μεταξύ 4 και 5 Φεβρουαρίου.
Τελικά οι δράστες απέσπασαν συνολικά 81 εκατ. δολάρια, μεταφέροντάς τα σε λογαριασμούς στις Φιλιππίνες, τα οποία με τη σειρά τους μεταφέρθηκαν σε... καζίνο της χώρας!
Η ανάκτηση των χρημάτων θα είναι δύσκολη και αναμένεται να πάρει μήνες, ενώ μεγαλύτερες είναι οι ελπίδες για τη σύλληψη των δραστών.
Όλες οι σημαντικές ειδήσεις
Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο
Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα
Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google
Alfavita Newsroom