Thumbnail
«Σήμερα στείλατε ένα μήνυμα» είπε η Κλίντον

Μεγάλη νίκη, στη μάχη για το χρίσμα των Δημοκρατικών, πέτυχε στη Νότια Καρολίνα η Χίλαρι Κλίντον έναντι του εσωκομματικού αντιπάλου της, Μπέρνι Σάντερς. Τα βλέμματα τώρα είναι στραμμένα στη λεγόμενη «Σούπερ Τρίτη», οπότε θα διεξαχθούν εσωκομματικές εκλογές σε 11 πολιτείες και θα κριθούν συνολικά 875 θέσεις συνέδρων εν όψει του προεκλογικού συνεδρίου των Δημοκρατικών.

«Σήμερα στείλατε ένα μήνυμα» είπε η Κλίντον σε υποστηρικτές της που την επευφημούσαν ηχηρά στην Κολούμπια, μόλις έγινε γνωστό το αποτέλεσμα. «Στην Αμερική, όταν στεκόμαστε ο ένας πλάι στον άλλο, δεν υπάρχει φράγμα τόσο μεγάλο που να μην μπορούμε να το σπάσουμε» πρόσθεσε.

Η νίκη της Κλίντον -την οποία προέβλεψαν σχεδόν όλα τα μεγάλα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα αμέσως μόλις ολοκληρώθηκε η διαδικασία- κρίνεται ως σαρωτική. Η διαφορά σε αρκετές περιοχές είναι τεράστια. Η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ εξασφάλιζε το 74% των ψήφων, με το 55% καταμετρημένο, έναντι ενός 25% για τον Σάντερς.

Η Κλίντον πλέον έχει κερδίσει σε τρεις από τις τέσσερις εσωκομματικές αναμετρήσεις του Δημοκρατικού Κόμματος, καθώς συνεχίζει την εκστρατεία της για να γίνει η πρώτη γυναίκα που θα αναδειχθεί στην προεδρία των ΗΠΑ.

Ο Σάντερς αναγνώρισε την ήττα του αμέσως και συνεχάρη την Κλίντον. Η Κλίντον ανταπέδωσε τη φιλοφρόνηση, εξαίροντας την καλή εκστρατεία του Σάντερς.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kindergarten
Κραυγή αγωνίας για τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς Ιεράπετρας
Ελλείψεις σε υποδομές, προσωπικό και υλικά – Γονείς και εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι πληρώνουν από την τσέπη τους για βασικές ανάγκες.
Κραυγή αγωνίας για τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς Ιεράπετρας
santa-claus-1906513_960_720.jpg
Γράμμα στον Άγιο Βασίλη από το 1ο Γυμνάσιο Λαγκαδά: Οταν οι παιδικές φωνές γίνονται μήνυμα αγάπης, ελπίδας και ανθρωπιάς
Μια εκπαιδευτική πρωτοβουλία με ανθρώπινο πρόσημο στο Λαγκαδά
Γράμμα στον Άγιο Βασίλη από το 1ο Γυμνάσιο Λαγκαδά: Οταν οι παιδικές φωνές γίνονται μήνυμα αγάπης, ελπίδας και ανθρωπιάς
ekloges
Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Πρώτη δύναμη ξανά η Αγωνιστική Παρέμβαση στις εκλογές για το ΔΣ
Σταθεροί οι συσχετισμοί – Τριμελές ΔΣ για την Αγωνιστική Παρέμβαση, συμμετοχή 929 εκπαιδευτικών
Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Πρώτη δύναμη ξανά η Αγωνιστική Παρέμβαση στις εκλογές για το ΔΣ