Αναλυτικό κατάλογο με όλα τα εμβάσματα που έφυγαν από ελληνικές τράπεζες προς την ελβετική τράπεζα UBS από το 1995 και μετά θα ζητήσουν από την Τράπεζα της Ελλάδος οι οικονομικοί εισαγγελείς που χειρίζονται τη λίστα Μπόργιανς.
Και ενώ η συγκεκριμένη λίστα αφορά την περίοδο 2006-2008, οι οικονομικοί εισαγγελείς φαίνεται ότι είναι αποφασισμένοι να πάνε την υπόθεση ακόμα πιο πίσω χρονικά, αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές.
Οι ίδιες πηγές ανέφεραν με νόημα ότι η αναζήτηση στοιχείων 15-20 χρόνια πριν, την εποχή των «παχιών αγελάδων», μπορεί να αποφέρει θησαυρό, καθώς είναι μάλλον απίθανο να περνούσε από τη σκέψη φοροφυγά στην Ελλάδα ότι δύο δεκαετίες μετά κάποιος θα ψάξει τα εμβάσματά του προς την Ελβετία.
Με δεδομένο μάλιστα ότι οι μηχανισμοί ελέγχου ήταν ελλιπέστατοι την περίοδο της… ευμάρειας, οι πιθανότητες να μην έχουν λάβει τα απαραίτητα μέτρα οι φοροφυγάδες ώστε να καλύψουν τα ίχνη τους αυξάνονται σημαντικά, με αποτέλεσμα η μαζική αποκάλυψη καταθετών με «μαύρο» χρήμα να γίνεται ευκολότερη.
Η κυβέρνηση πάντως, επειδή προσδοκά οικονομικά και όχι επικοινωνιακά οφέλη από την αποκάλυψη των μεγαλοφοροφυγάδων, προειδοποιεί ότι δεν πρόκειται να κάνει βιαστικές κινήσεις.
Τα υπουργεία Δικαιοσύνης, Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη βρίσκονται σε στενή συνεργασία, ώστε κάθε υπόθεση να «δεθεί» με αδιάσειστα στοιχεία.
Οπως σημειώνει αρμόδια πηγή, μπορεί πολιτικά να ήταν επωφελές να έβγαιναν άμεσα στη σέντρα οι 200 καταθέτες που έχουν ήδη ταυτοποιηθεί με λογαριασμούς έως και 12 εκατ. ευρώ μετά την έφοδο των εισαγγελέων στα γραφεία της UBS στην Αθήνα, όμως χρειάζεται σύνεση.
Οι εισαγγελείς πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, διερευνούν ενδεχόμενες ευθύνες των ελληνικών τραπεζών αναφορικά με συνέργεια στη διευκόλυνση φοροδιαφυγής
Πηγή: efsyn.gr
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 47.000 υποψήφιους ως 26/5 με τις λύσεις
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 26/05
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ