Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google

 

Πώς το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Κίνα προκάλεσε την επίταξη

Από τον σΑτΥρΟπΡόΚο

- Για να ισχύσει μια πολιτική επιστράτευση θα πρέπει να έχει την υπογραφή του πρωθυπουργού της χώρας. Αν ο πρωθυπουργός είχε φύγει για την Κίνα, δεν θα υπήρχε επίταξη των εκπαιδευτικών.

- Αν το υπουργείο παιδείας αργοπορούσε έστω και τρεις μέρες την ψήφιση του Π.Δ για την αύξηση των δύο ωρών η ΔΑΚΕ δεν θα προλάβαινε να καταθέσει πρόταση για απεργία στις εξετάσεις.

- Η πρόταση για απεργία στις εξετάσεις θα πήγαινε για αργότερα και η εισήγηση της ΟΛΜΕ θα πήγαινε και αυτή για αργότερα. Όμως, λόγω απουσίας του κυρίου Σαμαρά δεν θα μπορούσε να υπογραφεί η επίταξη.

- Έτσι, θα ήταν σχεδόν βέβαιο, ότι η απεργία θα πραγματοποιούνταν μέσα στις εξετάσεις. Το φαντάζεστε; Αλλά, έτυχε, σύμπτωση ήταν βρε παιδί μου, τα γεγονότα να γίνουν με τη συγκεκριμένη χρονική σειρά.

- Με την επίταξη των εκπαιδευτικών η κυβέρνηση ολοκλήρωσε τα μέτρα που χρειάζονται για την ομαλή διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων.

- Ναυτεργάτες, αυτοκινητιστές και εργαζόμενοι στο Μετρό εξασφαλίζουν την ομαλή προσέλευση των μαθητών στα εξεταστικά κέντρα και οι εκπαιδευτική την ομαλή (ιερά) εξέταση.

- Με αφορμή την απεργία των εκπαιδευτικών μέσα στις εξετάσεις ανακαλύψαμε πως αρκετοί πολιτικοί άνδρες και ηγέτες διαθέτουν την ικανότητα της διπλής πιρουέτας μετά κωλοτούμπας πάνω σε σχοινί.

- Θαύμασα το Θείο Φώτη με το υπεύθυνο μουστάκι. Όσο περισσότερο γέρνει προς τα δεξιά, τόσο πιο δεξιός γίνεται για να δικαιολογήσει το ότι γέρνει προς τα δεξιά.

- Θαύμασα τη δήλωση Τσίπρα μετά τη συνάντησή του με το ΔΣ της ΟΛΜΕ. Να πάρει πίσω, είπε, η κυβέρνηση την επίταξη και να αρχίσει το διάλογο. Το προεδρικό διάταγμα έγινε γαργάρα.

- Η ΝΔ έκανε 10 χρόνια για να δεχτεί πίσω τον Σαμαρά παρόλο που είχε δηλώσει πως δεν γυρνάει σε καμία περίπτωση. Τον Παπαχρήστο της ΟΛΜΕ που δεν έκανε τέτοια δήλωση σε πόσο χρόνο θα τον δεχτεί πίσω;

- Πάντως, με βάση την αρχική τηλεοπτική τοποθέτηση του Σοφιανού για την απεργία στις εξετάσεις, θα έπρεπε οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ στην ΟΛΜΕ, να είχαν διαγραφεί, αφού μετά τάχθηκαν υπέρ της απεργίας.

- Ανακαλύψαμε επίσης τί έφταιξε στο παρελθόν σχετικά με τον Άδωνη. Τη ζημιά την έπαθε το 1990 λόγω της απεργίας των καθηγητών κατά την περίοδο των εξετάσεων.

- Ένας φίλος που έχει το ίδιο επώνυμο με τον Άδωνη, λέει πως η ρίζα του επωνύμου βρίσκεται στην καταγωγή του από τη Γεωργία. Ποιος άλλος καταγόταν από τη Γεωργία; Είχε και μουστάκι.

- 260 κινέζοι επιχειρηματίες άκουσαν την ομιλία του κυρίου Σαμαρά στην Κίνα. Μεγάλο επιχειρηματικό ενδιαφέρον προκάλεσε στην Κίνα του ενός δις κατοίκων, το ταξίδι του πρωθυπουργού.

- Πρώτη σε πωλήσεις ακριβών αυτοκινήτων η Κίνα τον προηγούμενο χρόνο. Από χώρα με φτηνά μεροκάματα μετατρέπεται σε χώρα-τεράστια αγορά. Η «Κίνα» θα μεταφερθεί στον ευρωπαϊκό νότο. Σαγιονάρα.

- Άλλα 8,5 δις ευρώ μέτρα θα χρειαστούν το 2015 και 2016 για να χορτάσουν οι τράπεζες. Κρίμα τους όρκους του Σαμαρά, του Στουρνάρα, του Βενιζέλου και του Κουβέλη. Μονίμως «επίορκοι».

- Βουλευτής του μπακιρένιου μεσημεριού αποκάλεσε «γίδια», τους βουλευτές του ΣυΡιζΑ μέσα στη Βουλή. Η είδηση θα ήταν να τους αποκαλούσε «κυρίους». Αλλά, έχει και ένα επίπεδο (υπό το μηδέν).

- Μην τους αποκαλείται «φασίστες» βρε παιδιά. Μπερδεύονται. Δεν ξέρουν τι σημαίνει και το έχουν για κοπλιμέντο. Πείτε τους δημοκράτες, ανθρωπιστές και αντιρατσιστές αν θέλετε να ενοχληθούν.

 

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

βανδάλισαν το 3ο Γυμνάσιο Λάρισας
3ο Γυμνάσιο Λάρισας: Καταστροφές για τέταρτη φορά μέσα σε λίγους μήνες – Ξήλωμα μαρμάρων και καταστροφή θρανίων
Σοκ στο 3ο Γυμνάσιο Λάρισας – Άγνωστοι προκαλούν εκτεταμένες ζημιές μέσα στη νύχτα
3ο Γυμνάσιο Λάρισας: Καταστροφές για τέταρτη φορά μέσα σε λίγους μήνες – Ξήλωμα μαρμάρων και καταστροφή θρανίων
Ρατσιστική επίθεση σε τραμ
«Μου έριξαν ποτά και με χτύπησαν σε κολώνα» – Καταγγελία για ρατσιστική επίθεση σε τουρίστρια στο τραμ
Επίθεση σε τραμ: Νεαρή καταγγέλλει ότι δέχθηκε χτυπήματα και εξευτελισμό
«Μου έριξαν ποτά και με χτύπησαν σε κολώνα» – Καταγγελία για ρατσιστική επίθεση σε τουρίστρια στο τραμ
Γιώργος Φλωρίδης
Φλωρίδης σε Κωνσταντοπούλου: «Υπάρχει μια κωμωδία με τον Κωνσταντίνου που ανεβαίνει σε παγκάκι - Του μοιάζετε»

Σε υψηλούς τόνους και υπό διαρκείς διακοπές διεξήχθη η κοινοβουλευτική αντιπαράθεση μετά την ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου...

Φλωρίδης σε Κωνσταντοπούλου: «Υπάρχει μια κωμωδία με τον Κωνσταντίνου που ανεβαίνει σε παγκάκι - Του μοιάζετε»