Thumbnail
Τις εκθέσεις για τις περιπτώσεις των τριών πρώην υπουργών είχε στείλει στην εισαγγελία Εφετών της Αθήνας η αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή

 

 

Ποινικές διώξεις για ελλιπή πόθεν έσχες κατά Γ. Παπαντωνίου, Γ. Βουλγαράκη και Π. Δούκα
Τις εκθέσεις για τις περιπτώσεις των τριών πρώην υπουργών είχε στείλει στην εισαγγελία Εφετών της Αθήνας η αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή
 
Παπαδάκου Γιάννα 
Οι εισαγγελείς εφετών Ελένη ΡάϊκουΓιάννης Μωραϊτάκης και Γιάννης Αγγελήςάσκησαν δίωξη εναντίον των πρώην υπουργών Γιάννου Παπαντωνίου, Γιώργου Βουλγαράκη και Πέτρου Δούκα για ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες. 


Οι διώξεις για τους κ.κ. Παπαντωνίου και Βουλγαράκη βασίζονται στα ευρήματα της λίστας Λαγκάρντ. Για τον πρώτο υπήρχε κατάθεση της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου περίπου δύο εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ και του κ. Βουλγαράκη η σύζυγος,Αικατερίνη Πελέκη, είχε κατάθεση 200.000 ευρώ, η οποία δεν είχε επίσης δηλωθεί. 

Το αδίκημα για τον κ. Δούκα αφορά κατάθεση ενός εκατομμυρίου ευρώ, η οποία έγινε σε επενδυτικό λογαριασμό (η δήλωση έγινε το 2011) και είναι κακούργημα, μετά την αλλαγή του νόμου περί πόθεν έσχες. 

Τα αδικήματα των άλλων δύο (πρόκειται για τις δηλώσεις τους του 2008) είναι πλημμελήμματα.
 
Όπως ορίζει ο νόμος η υπόθεση, που παραπέμφθηκε από τη Βουλή, θα ανατεθεί σε ειδικό εφέτη - ανακριτή, το οποίο θα ορίσει με απόφασή της η Ολομέλεια Εφετών.

Δήλωση Πέτρου Δούκα
 

«1. Δεν ελέγχομαι γιά παράνομο πλουτισμό! Η παραπομπή στη Δικαστική κρίση δεν σημαίνει ότι οι διάφορες υποθέσεις είναι όμοιες, αλλά ότι έχουν κοινό κριτή τη Δικαιοσύνη. Η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής αποδέχθηκε πλήρως πως δεν υπάρχει ούτε καν υπόνοια παράνομου πλουτισμού μου, ή ύποπτης προέλευσης χρημάτων!
2. Ο έλεγχος αφορούσε τη μείωση του καταθετικού μου λογαριασμού και όχι αύξηση των περιουσιακών μου στοιχείων! Όπως ήδη έχω εξηγήσει αναλυτικά, η μείωση αυτή ήταν αποτέλεσμα του ότι μέρος του καταθετικού μου λογαριασμού τοποθετήθηκε σε επενδυτικό και μέρος σε χρηματιστηριακό λογαριασμό. Όλα τα σχετικά παραστατικά είχαν ήδη κατατεθεί στη Βουλή, πριν καν η Επιτροπή παραπέμψει το θέμα στη Δικαιοσύνη! 
 
3. Η Επιτροπή, αλλά και ο έλεγχος των Ορκωτών Λογιστών της Επιτροπής, επίσημα διαπίστωσαν ότι οι όλες οι Δηλώσεις μου είναι ορθές, και πως τα Πόθεν Έσχες μου των ετών 2009, 2010 και 2011 βρίσκονται σε πλήρη αντιστοιχία.
 
4. Η Επιτροπή ζήτησε από τη Δικαιοσύνη να κρίνει εάν και τι κυρώσεις επισύρει η μη έγκαιρη υποβολή των επίσημων αναλυτικών στοιχείων του χαρτοφυλακίου μου (2 χρόνια αφότου ήδη είχα πάψει να είμαι βουλευτής), τα οποία όμως όλα είχαν ήδη δηλωθεί στις δηλώσεις των προηγουμένων χρόνων!
5. Η Δικαιοσύνη ορθά πράττει και ερευνά το θέμα. Περιμένω με εμπιστοσύνη τη κρίση της.
 
Να υπενθυμίσω, πως εξαιρώντας την εξαετή μου θητεία ως βουλευτής και Υφυπουργός, εργάστηκα και εξακολουθώ να εργάζομαι γιά περισσότερα από 28 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα, σε ηλικία δε 32 ετών είχα ήδη προαχθεί στο βαθμό του Αντιπροέδρου στη Citibank στη Νέα Υόρκη.
 
-Πέτρος Γ. Δούκας»
 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι συμβαίνει στα παιδιά μας; Η μεγάλη δημόσια συζήτηση στο Δημαρχείο Βούλας στις 3 Μαρτίου

Αυτό είναι το πιο υγιεινό ψάρι στον κόσμο: Ξεπερνά τον σολομό στη διατροφική κατάταξη

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πανεπιστήμιο Πατρών
Παν. Πατρών: Έκθεση παραδοσιακών φορεσιών του Νίκου Πλακίδα & Τιμητική βράβευση του σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή
Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί 8.3.2026 και ώρα: 18.00, Βίλα Κόλλα, στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Πατρών στο Κουκούλι
Παν. Πατρών: Έκθεση παραδοσιακών φορεσιών του Νίκου Πλακίδα & Τιμητική βράβευση του σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή
ασανσέρ
Βόλος: Θρίλερ με ηλικιωμένη γυναίκα - Νεκρή σε ασανσέρ ξενοδοχείου με τραύμα στο κεφάλι
Η αστυνομία ερευνά τις συνθήκες θανάτου της – Τραύμα στο κεφάλι και κατάθεση του γιου της
Βόλος: Θρίλερ με ηλικιωμένη γυναίκα - Νεκρή σε ασανσέρ ξενοδοχείου με τραύμα στο κεφάλι
συνέντευξη Τύπου
Δ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής και Α-Γ ΕΛΜΕ Β Αθήνας: «Όχι στη μετατροπή σχολείων σε Πειραματικά»
Κοινή συνέντευξη τύπου την Πέμπτη 5 Μαρτίου για τις επιπτώσεις της απόφασης σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς
Δ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής και Α-Γ ΕΛΜΕ Β Αθήνας: «Όχι στη μετατροπή σχολείων σε Πειραματικά»
Ντόναλντ Τραμπ, AP Photo/Evan Vucci
Τραμπ: «Το μεγάλο κύμα στον πόλεμο με το Ιράν δεν έχει φτάσει ακόμα»
Ο Αμερικανός Πρόεδρος προειδοποιεί για επικείμενη κλιμάκωση, ενώ οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στην περιοχή συνεχίζονται με αυξημένη ένταση
Τραμπ: «Το μεγάλο κύμα στον πόλεμο με το Ιράν δεν έχει φτάσει ακόμα»