Thumbnail
Συρρίκνωση θα σημειώσουν οι χώρες της Ευρωζώνης το 2013 για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

 

alfavita.gr - Χρήστος Κωστόπουλος 

Συρρίκνωση θα σημειώσουν οι χώρες της Ευρωζώνης το 2013 για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Τα 17 κράτη της ευρωζώνης θα παρασυρθούν από τα υψηλά επίπεδα της ανεργίας που φαίνεται πως θα έχουν ανοδική τάση και αυτή τη χρονιά.  Το ΑΕΠ των χωρών της ευρωζώνης θα σημειώσει πτώση 0,3% σύμφωνα με τις σημερινές εκτιμήσεις της Κομισιόν. Η ανεργία  θα σκαρφαλώσει στο 12,2%, υψηλότερα από τις εκτιμήσεις για 11,8% που ήταν το Νοέμβρη και 11,4% που ήταν την προηγούμενη χρονιά.

Η Κομισιόν μειώνει τις προσδοκίες της και για τη Γερμανική οικονομία, προβλέποντας αρνητική  ανάπτυξη στο 0,5% αυτή τη χρονιά, εξαιτίας της πτώσης στη ζήτηση, τις εξαγωγές και τις επενδύσεις, όπως αναφέρει το bloomberg.

Ύφεση όμως και για την Ολλανδική οικονομία η οποία θα συρρικνωθεί στο 0,6% αυτή τη χρονιά, ενώ Ελλάδα και Κύπρος θα κινηθούν καθοδικά  στο 4,4% και 3,5%  αντίστοιχα. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα