Σαρωτικές αλλαγές στο πολιτικό σύστημα ζητούν 3 στους 4
Η δημοσιονομική κρίση, όπως όλα δείχνουν, έχει διαμορφώσει την αντίληψη ότι πρέπει να χτυπηθούν παθογένειες ετών που αγγίζουν την καθημερινότητα του Ελληνα, όπως η κατανομή των φορολογικών βαρών. Οι απαντήσεις των πολιτών εμφανίζουν ως ανάγκη μια συνολική και ουσιαστική φορολογική μεταρρύθμιση. Δεν είναι τυχαίο ότι το 78% αξιώνει συνταγματική κατοχύρωση σταθερού φορολογικού συστήματος για 15 χρόνια.
Τρίτη στην προτίμηση των πολιτών (72%) έρχεται η πρόταση για θέσπιση ανώτατου ορίου συνεχών εκλόγιμων θητειών σε πολιτικά αξιώματα. Με άλλα λόγια, οι πολίτες ζητούν να μπει φραγμός στην αναπαραγωγή των «επαγγελματιών» της πολιτικής.
Στον ανοιχτό δημόσιο διάλογο που ξεκίνησε η «Κ.Ε.» στις 3 Φεβρουαρίου συμμετείχαν 16 καθηγητές, ο ακαδημαϊκός Απ. Γεωργιάδης, ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Κ. Μενουδάκος, θεσμικοί εκπρόσωποι της Δικαιοσύνης, αλλά και πολιτικοί. Η συζήτηση θα συνεχιστεί με τις απόψεις επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων, αλλά και πολιτών.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ
Alfavita Newsroom