Thumbnail
Προϊστάμενος και υπάλληλοι του ΣΔΟΕ εκβίαζαν επιχειρηματία

 

Τρεις υπάλληλοι του ΣΔΟΕ Πατρών, μεταξύ των οποίων και ο προιστάμενός τους συνελήφθησαν στη Λευκάδα για εκβιασμό επιχειρηματία του νησιού. Ο επιχειρηματίας κατήγγειλε στην αστυνομία εκβίαση από τους συγκεκριμένους ελεγκτές του ΣΔΟΕ Πατρών, οι οποίοι του ζήτησαν 15.000 ευρώ, προκειμένου να μην προβούν σε οικονομικό έλεγχο της επιχείρησής του.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της ΕΛ.ΑΣ. το απόγευμα της Παρασκευής συνελήφθησαν στη Λευκάδα οι δύο εκ των υπαλλήλων του ΣΔΟΕ (ηλικίας 58 και 54 ετών) και στην Πάτρα ο τρίτος κατηγορούμενος, ηλικίας 58 ετών.

Οι δύο υπάλληλοι που συνελήφθησαν στην Λευκάδα απαίτησαν εκβιαστικά από τον επιχειρηματία το ποσό των 15.000 ευρώ προκειμένου να διευθετήσουν ευνοϊκά εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις του.

Το ραντεβού πραγματοποιήθηκε και οι δύο υπάλληλοι του ΣΔΟΕ παρέλαβαν τα χρήματα τα οποία, όμως, ήταν προσημειωμένα. Ετσι, συνελήφθησαν λίγη ώρα αργότερα όταν τους εντόπισαν άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. να πίνουν τον καφέ τους σε μαγαζί της περιοχής, αφού στην κατοχή τους βρέθηκε ο φάκελος με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Από την εξέλιξη της έρευνας σχηματίσθηκε δικογραφία στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και σε βάρος ενός ακόμη 58χρονου υπαλλήλου της ίδιας Υπηρεσίας, ο οποίος εντοπίστηκε την Παρασκευή το βράδυ στην Πάτρα από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. και σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία φέρεται να ενεργούσε σε συνεννόηση με τους άλλους δύο υπαλλήλους.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στα σπίτια των δύο υπαλλήλων που συνελήφθησαν στη Λευκάδα, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 46.950 ευρώ στην οικία του 58χρονου και το χρηματικό ποσό των 19.360 ευρώ στην οικία του 54χρονου, ενώ στην οικία του 58χρονου υπαλλήλου που συνελήφθη στην Πάτρα, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ και 1.920 δολαρίων.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λευκάδας.


 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μπουλινγκ
Σκηνές βίας στα σχολεία των Χανίων: «Είναι πολύ λυπηρό» - Εκπαιδευτικοί προειδοποιούν για σκληρότερα φαινόμενα
Ανησυχία μετά την επίθεση σε καθηγητή: «Παιδιά των πολλαπλών κρίσεων»
Σκηνές βίας στα σχολεία των Χανίων: «Είναι πολύ λυπηρό» - Εκπαιδευτικοί προειδοποιούν για σκληρότερα φαινόμενα
Τσικνοπέμπτη, σουβλάκια
Τσικνοπέμπτη 2026: Τι συμβαίνει σήμερα στα σχολεία – Το «θρίλερ» με ψησταριές και άτυπη ημιαργία
Πώς γιορτάζουν την Τσικνοπέμπτη 2026 τα σχολεία -Τι επιτρέπεται και τι όχι σε Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
Τσικνοπέμπτη 2026: Τι συμβαίνει σήμερα στα σχολεία – Το «θρίλερ» με ψησταριές και άτυπη ημιαργία