Thumbnail
Προϊστάμενος και υπάλληλοι του ΣΔΟΕ εκβίαζαν επιχειρηματία

 

Τρεις υπάλληλοι του ΣΔΟΕ Πατρών, μεταξύ των οποίων και ο προιστάμενός τους συνελήφθησαν στη Λευκάδα για εκβιασμό επιχειρηματία του νησιού. Ο επιχειρηματίας κατήγγειλε στην αστυνομία εκβίαση από τους συγκεκριμένους ελεγκτές του ΣΔΟΕ Πατρών, οι οποίοι του ζήτησαν 15.000 ευρώ, προκειμένου να μην προβούν σε οικονομικό έλεγχο της επιχείρησής του.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της ΕΛ.ΑΣ. το απόγευμα της Παρασκευής συνελήφθησαν στη Λευκάδα οι δύο εκ των υπαλλήλων του ΣΔΟΕ (ηλικίας 58 και 54 ετών) και στην Πάτρα ο τρίτος κατηγορούμενος, ηλικίας 58 ετών.

Οι δύο υπάλληλοι που συνελήφθησαν στην Λευκάδα απαίτησαν εκβιαστικά από τον επιχειρηματία το ποσό των 15.000 ευρώ προκειμένου να διευθετήσουν ευνοϊκά εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις του.

Το ραντεβού πραγματοποιήθηκε και οι δύο υπάλληλοι του ΣΔΟΕ παρέλαβαν τα χρήματα τα οποία, όμως, ήταν προσημειωμένα. Ετσι, συνελήφθησαν λίγη ώρα αργότερα όταν τους εντόπισαν άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. να πίνουν τον καφέ τους σε μαγαζί της περιοχής, αφού στην κατοχή τους βρέθηκε ο φάκελος με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Από την εξέλιξη της έρευνας σχηματίσθηκε δικογραφία στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και σε βάρος ενός ακόμη 58χρονου υπαλλήλου της ίδιας Υπηρεσίας, ο οποίος εντοπίστηκε την Παρασκευή το βράδυ στην Πάτρα από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. και σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία φέρεται να ενεργούσε σε συνεννόηση με τους άλλους δύο υπαλλήλους.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στα σπίτια των δύο υπαλλήλων που συνελήφθησαν στη Λευκάδα, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 46.950 ευρώ στην οικία του 58χρονου και το χρηματικό ποσό των 19.360 ευρώ στην οικία του 54χρονου, ενώ στην οικία του 58χρονου υπαλλήλου που συνελήφθη στην Πάτρα, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ και 1.920 δολαρίων.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λευκάδας.


 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αυτή την ελληνική λέξη μόνο ένας στους δέκα την λέει και την γράφει σωστά

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/5

Ξεπεράστηκε κάθε όριο: Χιλιάδες παίρνουν online Proficiency σε 1 ημέρα ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ανανάς
Ανανάς: Ποια οφέλη έχει στην υγεία μας και γιατί πρέπει να τον εντάξουμε στην διατροφή μας
Ο ανανάς είναι ένα από τα πιο γνωστά εξωτικά φρούτα, που προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία μας
Ανανάς: Ποια οφέλη έχει στην υγεία μας και γιατί πρέπει να τον εντάξουμε στην διατροφή μας
Monimoi dikastiria
Μόνιμοι στα Δικαστήρια: Τι αλλάζει στην ύλη - σε 1 μήνα οι εξετάσεις
Πώς θα διοριστείτε στα Δικαστήρια - Τι αλλάζει στην ύλη για τον γραπτό διαγωνισμό που θα γίνει σε ένα μήνα για τους μόνιμους στα Δικαστήρια
Μόνιμοι στα Δικαστήρια: Τι αλλάζει στην ύλη - σε 1 μήνα οι εξετάσεις