Thumbnail

Ένα εκτενέστατο αφιέρωμα στο γενικό γραμματέα εσόδων του υπουργείου Οικονομικών, Χάρη Θεοχάρη κάνει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, κάνοντας λόγο για έναν 42χρονο με παιδικό πρόσωπο που έρχεται από την Lehman Brothers να εκσυγχρονίσει το απαρχαιωμένο σύστημα της ελληνικής φορολογίας.

Μάλιστα ο συντάκτης του άρθρου χαρακτηρίζει τον κ. Θεοχάρη, «μαϊμού της τεχνολογίας πληροφοριών», κάτι που όπως αναφέρει το είχε γράψει ο ίδιος στο twitter περιγράφοντας τον εαυτό του.
 
Κάνοντας αναφορά στο προφίλ του ο συντάκτης αναφέρει πως ο  κ. Θεοχάρης είχε δώσει τα διαπιστευτήρια του ως επικεφαλής του τμήματος πληροφοριών του υπουργείου, ενώ εισήγαγε καινοτομίες όπως η διαδικτυακή πληρωμή των τελών κυκλοφορίας.
 
Τον χαρακτηρίζει φανατικό χρήστη του twitter, αφού καθημερινά «τουιτάρει» σχόλια προς τους φορολογούμενους έως τη μία τα ξημερώματα, ενώ στις έξι το πρωί εμφανίζεται φρέσκος, ξυρισμένος και κομψότατος στα τηλεοπτικά πάνελ.
 
Στο άρθρο αναφέρεται πως διορίστηκε γενικός γραμματέας δημόσιων εσόδων, μία ισχυρή θέση που δημιουργήθηκε κατόπιν εντολών της τρόικας και στόχος του είναι να απαλλάξει τις εφορίες και τις συναρμόδιες υπηρεσίες από τις πολιτικές παρεμβάσεις και τους μη παραγωγικούς αξιωματούχους.
 
Ο ίδιος σκοπεύει να συγχωνεύσει υπηρεσίες της εφορίας ώστε να ενοποιηθούν δυναμικό και πληροφορίες για να γίνει αποδοτικότερο το σύστημα. Δηλώνει «δεν είμαι ο τύπος ανθρώπου που θα κλειδωθεί στον πύργο του και δεν θα μιλάει σε κανέναν ...
 
Πρέπει να οργανώσουμε τις υπηρεσίες και να συντομεύσουμε τις τυπικές διαδικασίες. Ο προϋπολογισμός και το σχέδιο διάσωσης έχουν θέσει σαφείς στόχους. Ο καθένας θα κριθεί ως προς αυτούς κάθε τρίμηνο».
 
Στο κείμενο αναφέρεται πως το πρώην στέλεχος της Lehman Brothers εγκατέλειψε το Λονδίνο όταν κατέρρεε ο επενδυτικός κολοσσός, ωστόσο οι συνέπειες της κατάρρευσης τον έπληξαν και στην Ελλάδα, καθώς βρισκόταν στην ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ στο ίδιο πόστο του επικεφαλής συστημάτων πληροφοριών.
 
Πηγή: thebest.gr
Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός: Οι πρώτες 227 ειδικότητες και η ύλη

Ανακοινώθηκε για Μάρτιο ο Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ - Αιτήσεις εδώ για προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

eap-thessaloniki
ΕΑΠ: Χορήγηση 17 νέων υποτροφιών σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες
Χορήγηση υποτροφιών ακαδημαϊκού έτους 2022-2023 σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και τη γενική γραμματεία...
ΕΑΠ: Χορήγηση 17 νέων υποτροφιών σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες
Ο χειμώνας του μεγάλου θυμού
«Η Ευρώπη πιάστηκε απροετοίμαστη καθώς οι προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου περικόπτονται , με τον χειμώνα να πλησιάζει. Η ευρωζώνη προετοιμάζεται...
Ο χειμώνας του μεγάλου θυμού