Thumbnail
Εθνική οδός Αθηνών - Πατρών κίνδυνος - θάνατος

 

Εθνική οδός με τις περισσότερες φονικές παγίδες περιγράφεται η Αθηνών - Πατρών σε έρευνα, τα στοιχεία της οποίας παρουσιάστηκαν από το διευθυντή της Τροχαίας.
 
Στο δρόμο αυτό, έχει κανείς τριπλάσιες πιθανότητες να εμπλακεί σε τροχαίο δυστύχημα σε σύγκριση με την Εγνατία Οδό και διπλάσιες σε σχέση με την εθνική Οδό Αθηνών Θεσσαλονίκης.
 
Για παράδειγμα το οκτάμηνο Ιανουαρίου Αυγούστου του 2012 καταγράφηκαν 11 τροχαία δυστυχήματα ακριβώς όσα και στην Εγνατία που έχει μήκος 670 χλμ.
 
Έντεκα δυστυχήματα καταγράφηκαν το ίδιο διάστημα και στην Εγνατία Οδό (μήκους 670 χλμ.), στην Αθήνας - Θεσσαλονίκης ( 515 χλμ.) και επτά στα 310 χλμ. Του Βόρειου Οδικούς άξονα Κρήτης.
 
Αναφορικά με την Αθηνών – Πατρών, όπως επισημαίνουν και σε σχετική ανάρτηση στο sostegr.world-press.com, εάν οι στατιστικές απομόνωναν το ιδιαιτέρως προβληματικό τμήμα Κορίνθου – Πατρών (τα 141 από τα 216 χλμ.), όπου δεν υπάρχει καν διαχωριστική νησίδα, οι πιθανότητες εμπλοκής σε τροχαίο θα εκτινάσσονταν ακόμα πιο ψηλά.
 
Και όμως για πολλούς ο συγκεκριμένος δρόμος είναι για πολλούς η μόνη επιλογή. Η Πάτρα είναι η μόνη μεγάλη πόλη της χώρας που δεν συνδέεται με άλλο τρόπο με την πρωτεύουσα. Το έργο του προαστιακού δεν ολοκληρώθηκε, ενώ σε διάλυση βρίσκεται και το σιδηροδρομικό δίκτυο Πελοποννήσου.
 
Ταυτόχρονα, η ίδια η κατασκευή της Πατρών – Κορίνθου έχει παγώσει εδώ και δυο χρόνια, ενώ τα διόδια καταβάλλονται κανονικά.
 
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds

Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Γιάννης Παναγόπουλος
Κονδύλια 73 εκατ. ευρώ «παγιδεύτηκαν»: Δεσμεύσεις λογαριασμών έως 2.096.344 ευρώ στον Παναγόπουλο και σε άλλα πέντε πρόσωπα
Αποκαλυπτική έρευνα για κονδύλια της ΓΣΕΕ – Δέσμευση λογαριασμών και ακινήτων
Κονδύλια 73 εκατ. ευρώ «παγιδεύτηκαν»: Δεσμεύσεις λογαριασμών έως 2.096.344 ευρώ στον Παναγόπουλο και σε άλλα πέντε πρόσωπα