Thumbnail
Η IBM έδωσε στη δημοσιότητα μια έκθεση στην οποία καταγράφονται οι προβλέψεις της για την επόμενη γενιά των κινητών τηλεφώνων. Ο γίγαντας της βιομηχανίας των υπολογιστών υποστηρίζει ότι σε πέντε χρόνια τα κινητά τηλέφωνα θα διαθέτουν όλες τις αισθήσεις! Θα έχουν όραση, όσφρηση, ακοή αφή ακόμη και γεύση.

 

Η IBM έδωσε στη δημοσιότητα μια έκθεση στην οποία καταγράφονται οι προβλέψεις της για την επόμενη γενιά των κινητών τηλεφώνων. Ο γίγαντας της βιομηχανίας των υπολογιστών υποστηρίζει ότι σε πέντε χρόνια τα κινητά τηλέφωνα θα διαθέτουν όλες τις αισθήσεις! Θα έχουν όραση, όσφρηση, ακοή αφή ακόμη και γεύση.
 
Αν οι εκτιμήσεις της IBM επιβεβαιωθούν, το 2018 θα κρατάμε στα χέρια μας κινητά τηλέφωνα που θα μοιάζουν με τα gadgets που χρησιμοποιούν οι πρωταγωνιστές ταινιών επιστημονικής φαντασίας. Οι ειδικοί της αμερικανικής εταιρείας κάνουν λόγο για συσκευές που θα μιμούνται και θα «επαυξάνουν» τις αισθήσεις μας. Με τον όρο «επαυξημένη πραγματικότητα» (augmented reality) περιγράφεται ένα πεδίο εφαρμογών,  πυρήνας των οποίων είναι η προβολή τρισδιάστατων εικόνων πάνω σε διάφορες επιφάνειες οι οποίες συνθέτουν το πραγματικό και το εικονικό.
 
Κινητά με αφή
 
Σύμφωνα με την IBM τα κινητά το 2018 θα μας επιτρέπουν να «ακουμπάμε» κάτι που βλέπουμε στην οθόνη, δηλαδή οι συσκευές θα αποκτήσουν... αφή. Θα μπορούμε για παράδειγμα, να αγγίζουμε ένα ρούχο που επιθυμούμε να αγοράσουμε online.
 
«Θα μπορούμε να αισθανθούμε την απαλότητα των σεντονιών που βλέπουμε σε ένα κατάλογο  και να μην περιοριζόμαστε στις περιγραφές που τα συνοδεύουν. Παρακολουθώντας την εξέλιξη της τεχνολογίας από τη στιγμή που ξεκίνησε η ηλεκτρονική επανάσταση είναι εκπληκτικό το πόσο μεγάλη πρόοδος επιτεύχθηκε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα» αναφέρει ο Μπερνάρντ Μεγιέρσο, στέλεχος της IBM.
 
Ακοή, όσφρηση και γεύση
 
Μια ακόμη ικανότητα που θα έχουν τα κινητά τηλέφωνα σε λίγα χρόνια, σύμφωνα με την IBM, θα είναι η αυξημένη γνωστικότητα τους. Με απλά λόγια δεν θα κοιτούν απλά μια εικόνα αλλά θα καταλαβαίνουν και τι δείχνει. Θα έχουν επίσης ακοή η οποία όχι μόνο θα είναι οξυμένη αλλά θα μπορούν να ακούν και να αντιλαμβάνονται την ταυτότητα ήχων τους οποίους είτε δεν «πιάνει», είτε δεν μπορεί να επεξεργαστεί το ανθρώπινο αυτί. Θα μπορούν επίσης να λειτουργούν ως μεταφραστές. Να ακούνε και να αναγνωρίζουν διάφορες γλώσσες ακόμη και τοπικές διαλέκτους.
 
Τα επόμενης γενιάς κινητά θα διαθέτουν επίσης την αίσθηση της όσφρησης. Θα έχουν ενσωματωμένους διαφόρους αισθητήρες που θα μπορούν να αναγνωρίζουν οσμές. Η όσφρηση των κινητών θα είναι τόσο ισχυρή και προηγμένη που θα μπορεί να οσμίζεται τα βακτήρια στην αναπνοή μας και να διαπιστώνει αν κινδυνεύουμε να αρρωστήσουμε.
 
Θα διαθέτουν τέλος «ψηφιακή γεύση» όπως την ονομάζουν οι ειδικοί της IBM η οποία θα βοηθά τους κατόχους τους ώστε να διατρέφονται με τον καλύτερο και πιο αποδοτικό τρόπο. Θα μπορούν να υποδεικνύουν στον κάτοχο διαιτολόγια που θα καλύπτούν τις ανάγκες τους σε θερμίδες, βιταμίνες κλπ ενώ ταυτόχρονα θα καλύπτουν και τις γευστικές προτιμήσεις τους.
 
Βήμα 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

apospaseiss.jpg
Υπουργείο Παιδείας: Αποσπάσεις και τροποποιήσεις στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση για το 2025-2026
Απόφαση Σοφίας Ζαχαράκη για αποσπάσεις, ανακλήσεις και τροποποιήσεις εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2025-2026
Υπουργείο Παιδείας: Αποσπάσεις και τροποποιήσεις στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση για το 2025-2026
μαθητές που δίνουν πανελλήνιες
Υπουργείο Παιδείας: Ανακοινώθηκαν ύλη και οδηγίες μαθημάτων για τα ΕΠΑΛ
Υπουργείο Παιδείας: Δημοσιεύτηκαν η ύλη και οι οδηγίες διδασκαλίας για τα μαθήματα των ΕΠΑΛ το σχολικό έτος 2025-2026
Υπουργείο Παιδείας: Ανακοινώθηκαν ύλη και οδηγίες μαθημάτων για τα ΕΠΑΛ
diadromos nosokomeiou
Αλλάζουν όλα από 1η Οκτωβρίου τα εξωτερικά ιατρεία νοσοκομείων – Τι πρέπει να κάνουν οι γιατροί έως 15 Σεπτεμβρίου
Πώς θα κλείνονται τα ραντεβού;
Αλλάζουν όλα από 1η Οκτωβρίου τα εξωτερικά ιατρεία νοσοκομείων – Τι πρέπει να κάνουν οι γιατροί έως 15 Σεπτεμβρίου
ypaith2
Πανελλαδικές Εξετάσεις 2026: Το πρόγραμμα για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ
Πανελλήνιες 2026: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα για τα Γενικά Λύκεια (ΓΕΛ) και τα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ) καθώς και για τα ειδικά και μουσικά...
Πανελλαδικές Εξετάσεις 2026: Το πρόγραμμα για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ