Thumbnail
Ελεύθερη πρόσβαση στα νοσοκομεία για εξετάσεις και θεραπείες θα μπορούν να έχουν για τα επόμενα τρία χρόνια 300.000 άνεργοι και ανασφάλιστοι, με αξιοποίηση ειδικού προγράμματος του ΕΣΠΑ.

 

Ελεύθερη πρόσβαση στα νοσοκομεία για εξετάσεις και θεραπείες θα μπορούν να έχουν για τα επόμενα τρία χρόνια 300.000 άνεργοι και ανασφάλιστοι, με αξιοποίηση ειδικού προγράμματος του ΕΣΠΑ.
Η προσπάθεια του υπουργείου Υγείας είναι να εντάξει, έστω και προσωρινά, 100.000 άνεργους και ανασφαλίστους πολίτες, τον χρόνο, στο πρόγραμμα "εισιτήριο ελεύθερης πρόσβασης" του ΕΣΠΑ.
Όπως ανακοίνωσαν, σήμερα, ο αρμόδιος υπουργός Ανδρέας Λυκουρέντζος και οι γενικοί γραμματείς Υγείας Πελοπίδας Καλλίρης και Δημόσιας Υγείας Χριστίνα Παπανικολάου, 100.000 άνεργοι και ανασφάλιστοι πολίτες θα μπορούν να έχουν για ένα χρόνο ελεύθερη πρόσβαση σε γιατρό, πλήρες πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων, φαρμακευτική περίθαλψη και νοσηλεία.
Το πρόγραμμα, το οποίο θα ξεκινήσει το 2013, θα ανανεώνεται κάθε χρόνο μέχρι το 2015. Θα καλύψει, δηλαδή, συνολικά 300.000 άνεργους και ανασφάλιστους πολίτες.
Ωστόσο, δεν έχουν διευκρινιστεί, ακόμη, τα κριτήρια με τα οποία θα επιλεγούν όσοι θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, αλλά οι αρμόδιοι θεωρούν δίκαιο να ενταχθούν πρώτοι όσοι έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αποκάλυψη alfavita.gr: «Τους πετούσε κλειδιά και τους έλεγε ζώα» – Καταγγελία για Διευθύντρια Λυκείου στην Αθήνα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekdromi.jpg
Στον «αέρα» οι σχολικές εκδρομές στην Ανατολική Θεσσαλονίκη – Έντονες αντιδράσεις γονέων
Γονείς κατά ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης: «Μην μπλοκάρετε τις εκδρομές λίγες μέρες πριν την αναχώρηση»
Στον «αέρα» οι σχολικές εκδρομές στην Ανατολική Θεσσαλονίκη – Έντονες αντιδράσεις γονέων