Thumbnail

Η παράσταση «Corpus Christi» μπορεί να μην κατάφερε να ανέβει πολλές φορές στη σκηνή, ωστόσο εξακολουθεί να απασχολεί συντελεστές, ηθοποιούς, ιερείς, θρησκόληπτους, αλλά και την ελληνική δικαιοσύνη.

Σε όλους τους συντελεστές της παράσταση ασκήθηκε ποινική δίωξη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας και πλέον βρίσκονται αντιμέτωποι με τις κατηγορίες της καθύβρισης θρησκεύματος και κακόβουλης βλασφημίας από κοινού και κατ' εξακολούθηση.
 
Η άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον τους από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας βασίστηκε στη μήνυση του μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, ο οποίος υποστήριζε ότι η παράσταση και οι συντελεστές της καθυβρίζουν το θρήσκευμα.
 
Με αφορμή τη μήνυση, διενεργήθηκε προκαταρκτική εξέταση από τον εισαγγελέα Χ. Λακαφώση, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, έλαβε καταθέσεις από πολίτες που δήλωσαν θιγόμενοι από την παράσταση και τον τρόπο που εμφάνιζε τον Χριστό. Ο εισαγγελέας διάβασε, επίσης, το σενάριο και είδε μαγνητοσκοπημένη την παράσταση. Μετά την άσκηση δίωξης, ο εισαγγελέας έδωσε εντολή στη ΓΑΔΑ να διενεργήσει προανάκριση για την υπόθεση.
 
Την ίδια ώρα, εκκρεμούν οι προκαταρκτικές εξετάσεις για τα έκτροπα που είχαν συμβεί έξω από το θέατρο Χυτήριο από μέλη θρησκευτικών οργανώσεων και μέλη της Χρυσής Αυγής κατά την πρεμιέρα της παράστασης στις 12 Οκτωβρίου.
 
iefimerida.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 6/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ο δήμαρχος της Αθήνας, Χάρης Δούκας
Δούκας: «Σταθερά δημοτικά τέλη το 2026. Μηδενικά για όσους αποκτήσουν παιδί στην Αθήνα»
Ο Δήμος Αθηναίων διατηρεί τα τέλη αμετάβλητα και ενισχύει τις οικογένειες με νέα κοινωνικά μέτρα παρά τις οικονομικές πιέσεις.
Δούκας: «Σταθερά δημοτικά τέλη το 2026. Μηδενικά για όσους αποκτήσουν παιδί στην Αθήνα»
μολύβια
Κάλεσμα στήριξης από τη «Συνεργασία για Ενότητα και Αγώνα» στις εκλογές της ΔΟΕ
Η παράταξη παρουσιάζει τις διεκδικήσεις και το εκπαιδευτικό της πλαίσιο πριν τις κάλπες της 9ης Δεκεμβρίου
Κάλεσμα στήριξης από τη «Συνεργασία για Ενότητα και Αγώνα» στις εκλογές της ΔΟΕ
Ζαχαράκη
Το ΥΠΑΙΘΑ σε “Κέντρο Εθελοντισμού για μία Ημέρα” - Ζαχαράκη: «Ο εθελοντισμός είναι αξία και στάση ζωής»
Μεγάλη δράση κοινωνικής προσφοράς στο Υπουργείο Παιδείας με τη συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών και οργανώσεων
Το ΥΠΑΙΘΑ σε “Κέντρο Εθελοντισμού για μία Ημέρα” - Ζαχαράκη: «Ο εθελοντισμός είναι αξία και στάση ζωής»
Αγρότες έφτασαν στο σημείο να επιτεθούν σε αστυνομικούς
Για εγκληματική οργάνωση κατηγορούνται οι αγρότες που συμμετείχαν στα επεισόδια σε Ηράκλειο και Χανιά
Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες και διώκονται για εγκληματική οργάνωση
Για εγκληματική οργάνωση κατηγορούνται οι αγρότες που συμμετείχαν στα επεισόδια σε Ηράκλειο και Χανιά