Στην αβεβαιότητα βρίσκονται χιλιάδες ταξιδιώτες καθώς κορυφώνεται η θερινή έξοδος, λόγω του απαγορευτικού απόπλου που παραμένει σε ισχύ στα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του Λιμενικού Σώματος, Θεοφάνη Μπαλατσούκα, τα πλοία από τα συγκεκριμένα δύο λιμάνια παραμένουν καθηλωμένα, ενώ η εκτέλεση των προγραμματισμένων δρομολογίων για το Σάββατο κρίνεται ακόμα αβέβαιη. Παρά την αρχική εκτίμηση για πιθανή ύφεση των καιρικών φαινομένων, τα μέχρι στιγμής δεδομένα δεν επιτρέπουν την πραγματοποίηση των ταξιδιών, με τις τελικές αποφάσεις να αναμένονται το βράδυ της Παρασκευής κατόπιν αξιολόγησης των τακτικών δελτίων της ΕΜΥ.
Αντιθέτως, στο λιμάνι του Πειραιά η κατάσταση παραμένει ομαλή, με τη συντριπτική πλειονότητα των δρομολογίων να εκτελείται κανονικά.
Παράλληλα, οι λιμενικές αρχές απευθύνουν ισχυρή σύσταση προς το επιβατικό κοινό για υπομονή και αυστηρή τήρηση των οδηγιών, ενόψει των ενισχυμένων μέτρων τάξης. Οι ταξιδιώτες, ιδιαίτερα όσοι μετακινούνται με οχήματα, καλούνται να προσέρχονται στα λιμάνια τουλάχιστον μία έως μία και μισή ώρα νωρίτερα από την προγραμματισμένη αναχώρηση προς αποφυγή συνωστισμού.
Για ζητήματα που αφορούν καθυστερήσεις, ακυρώσεις ή δικαιώματα επιβατών, το Λιμενικό Σώμα παραπέμπει στην ειδική ενημερωτική σελίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας, προτρέποντας παράλληλα τους πολίτες να βρίσκονται σε απευθείας επικοινωνία με τις οικείες ακτοπλοϊκές εταιρείες και τα κατά τόπους λιμεναρχεία.