Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης (9/7) μετά από εκδήλωση πυρκαγιάς σε επιχείρηση ανταλλακτικών στον Ασπρόπυργο, στη συμβολή των οδών Μεγαρίδος και Χίου. Η φωτιά, που ξέσπασε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, έλαβε γρήγορα διαστάσεις αναπτύσσοντας ισχυρό πυροθερμικό φορτίο και σχηματίζοντας ένα πυκνό, μαύρο σύννεφο καπνού πάνω από την περιοχή. Από το συμβάν τραυματίστηκαν δύο άτομα με εγκαύματα, τα οποία μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο.
Μάλιστα, το ένα από αυτά απεγκλωβίστηκε από τους πυροσβέστες και νοσηλεύεται διασωληνωμένο σε σοβαρή κατάσταση. Η ανησυχία των αρχών εντάθηκε κατακόρυφα καθώς έγινε γνωστό ότι εντός των εγκαταστάσεων βρίσκεται σταθμευμένο φορτηγό με δεξαμενή προπανίου.
Λόγω της επικινδυνότητας της κατάστασης, λίγο μετά τις 08:30 εστάλη μήνυμα από το 112, καλώντας όσους βρίσκονταν στην οδό Μεγαρίδος να απομακρυνθούν άμεσα προς το κέντρο του Ασπροπύργου μέσω της οδού Αγίου Γεωργίου, ενώ η Τροχαία προχώρησε σε εκτεταμένες διακοπές της κυκλοφορίας στους γύρω δρόμους.
Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 75 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 4 ειδικά οχήματα (συμπεριλαμβανομένων βραχιονοφόρων και οχήματος διυλιστηρίων), καθώς και ένα ελικόπτερο από αέρος, με τη συνδρομή υδροφόρων του Δήμου Ασπροπύργου. Στην περιοχή μεταβαίνει ήδη το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εμπρησμού Δυτικής Αττικής προκειμένου να διερευνήσει τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν το ατύχημα.