Βαθιά θλίψη και σοκ επικρατεί στην τοπική κοινωνία των Κουφονησίων μετά τον αιφνίδιο θάνατο μιας 23χρονης Ελληνίδας τουρίστριας, η οποία έχασε τη ζωή της κατά τη διάρκεια των διακοπών της στο νησί.
Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, η νεαρή κοπέλα, που βρισκόταν στο νησί με τον σύντροφό της, είχε δειπνήσει κανονικά το βράδυ της Τρίτης σε εστιατόριο χωρίς να παρουσιάσει καμία προηγούμενη ένδειξη αδιαθεσίας.
Ωστόσο, μετά την επιστροφή στο ενοικιαζόμενο δωμάτιό τους, αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία και έχασε τις αισθήσεις της μέσα στο μπάνιο.
Παρά το γεγονός ότι οι γιατροί του Περιφερειακού Ιατρείου Κουφονησίων κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες ανάνηψης για περίπου μιάμιση ώρα, η άτυχη κοπέλα τελικά κατέληξε, με την πρώτη ιατρική εκτίμηση να προσανατολίζεται στην πιθανότητα αλλεργικού σοκ.
Στο πλαίσιο της προανάκρισης, οι αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα και θεωρούν κρίσιμη την κατάθεση του συντρόφου της, ο οποίος αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ενώ τα ακριβή αίτια της τραγωδίας θα φως από την προγραμματισμένη ιατροδικαστική εξέταση.