bullying
Πάτρα: Ανήλικος κατήγγειλε τον πατέρα του για εξαναγκαστική εργασία και βία

Σημαντική υπόθεση κακοποίησης ανηλίκου αποκαλύπτεται μέσω της παρέμβασης του το «Χαμόγελο του Παιδιού», έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία 12χρονου αγοριού με την Εθνική Γραμμή SOS 1056, κατά την οποία ο ανήλικος περιέγραψε συνθήκες συστηματικής κακοποίησής του από το οικογενειακό του περιβάλλον.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της οργάνωσης, στις 15 Απριλίου 2026 το παιδί ανέφερε ότι εξαναγκαζόταν να εργάζεται, πουλώντας λουλούδια «κατόπιν εντολής» του πατέρα του, ενώ –όπως υποστήριξε– δεχόταν σωματική και ψυχολογική βία όταν δεν συμμορφωνόταν. Κατά τη διάρκεια της κλήσης, μαζί του βρισκόταν ενήλικη γυναίκα, η οποία, σύμφωνα με την ίδια πηγή, τον ενθάρρυνε να ζητήσει βοήθεια.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «ένα 12χρονο αγόρι ζήτησε βοήθεια από “Το Χαμόγελο του Παιδιού” δίνοντας τέλος στον εφιάλτη του», ενώ σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης τονίζεται ότι ο πατέρας του ανηλίκου αντιμετωπίζει πλέον κατηγορίες για εμπορία ανθρώπων με σκοπό την εργασιακή εκμετάλλευση.

Μετά την άμεση κινητοποίηση των αρμόδιων αρχών, το παιδί μεταφέρθηκε στην Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πατρών, ενώ στη συνέχεια τέθηκε, κατόπιν εισαγγελικής εντολής, υπό προστατευτική φροντίδα σε ασφαλές περιβάλλον, με τη συνεχή παρουσία κοινωνικών και ψυχολογικών υπηρεσιών.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» υπογραμμίζει ότι, μετά την αρχική κλήση, ακολούθησε συντονισμένη παρέμβαση με την Άμεση Δράση, επισημαίνοντας ότι «μία και μόνο κλήση έδωσε τέλος στο μαρτύριο ενός παιδιού».

Η ανακοίνωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Ένα 12χρονο αγόρι ζήτησε βοήθεια από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» δίνοντας τέλος στον εφιάλτη του

Ο πατέρας με κατηγορίες για εμπορία ανθρώπων με σκοπό την εργασιακή εκμετάλλευση του ανήλικου παιδιού του.

Σε συνέχεια δημοσιευμάτων, βάσει των οποίων 12χρονο παιδί κατήγγειλε τον πατέρα του για εκμετάλλευση, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώνει ότι: 15 Απριλίου 2026 η Εθνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS1056 έλαβε κλήση από 12χρονο αγόρι, το οποίο ανέφερε ότι πουλάει λουλούδια κατόπιν «εντολής» από τον πατέρα του. Ανέφερε ότι όταν δεν το κάνει δέχεται σωματική και ψυχολογική βία και χρειάζεται βοήθεια να ξεφύγει. Μαζί με το παιδί βρισκόταν ενήλικη γυναίκα που το προέτρεψε να καλέσει.

Αφού ο Ψυχολόγος καθησύχασε τον 12χρονο και τον διαβεβαίωσε ότι θα γίνει ό,τι είναι εφικτό για να λάβει τη φροντίδα, την προστασία και την ασφάλεια που έχει ανάγκη, μιλώντας παράλληλα με την ενήλικη γυναίκα και ζητώντας της να παραμείνει με τον 12χρονο, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημέρωσε την Άμεση Δράση να σπεύσει στο σημείο που βρισκόταν το παιδί.

Το παιδί με ασφάλεια μεταφέρθηκε στην Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πατρών με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» να παραμένει σε συνεχή επικοινωνία με τους αρμόδιους.

Παράλληλα, ο πατέρας συνελήφθη, όπου του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για εμπορία ανθρώπων με σκοπό την εργασιακή εκμετάλλευση του ανήλικου παιδιού του.

Στην παρούσα φάση ο 12χρονος, και κατόπιν εισαγγελικής εντολής, παραμένει σε ασφαλές περιβάλλον με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και τις αρμόδιες υπηρεσίες δίπλα του, εν αναμονή του επόμενου βήματος.

Μία και μόνο κλήση έδωσε τέλος στο μαρτύριο ενός παιδιού.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί τα παράθυρα στις σχολικές αίθουσες μπαίνουν αριστερά των μαθητών

Πώς να πάρετε έως 36.000€ για ανακαίνιση με επιδότηση 90%

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

paideiaptixiovivlia.jpg
ΕΣΠΑ: Νέο πρόγραμμα στήριξης για πτυχιούχους – Ευκαιρίες χρηματοδότησης έως 36.000 ευρώ
Ξεκινούν οι αιτήσεις για την ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας – Ποιοι ωφελούνται και πώς κατανέμεται η επιδότηση
ΕΣΠΑ: Νέο πρόγραμμα στήριξης για πτυχιούχους – Ευκαιρίες χρηματοδότησης έως 36.000 ευρώ