Παιδί
Παρείχε συνεδρίες στο σπίτι παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες – Οι κατηγορίες και η εξέλιξη της υπόθεσης

Σοκ έχει προκαλέσει η υπόθεση σύλληψης ενός 58χρονου άνδρα, ο οποίος κατηγορείται για συστηματική κακοποίηση ανήλικων παιδιών, ακόμη και κάτω των 14 ετών.

Ο φερόμενος δράστης παρείχε ειδική αγωγή σε ανήλικους με μαθησιακές δυσκολίες και ψυχοκινητικές διαταραχές, στον χώρο κατοικίας τους.

Το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής, μετά από στοχευμένες αναζητήσεις ειδικής ομάδας αστυνομικών, ο κατηγορούμενος εντοπίστηκε σε περιοχή της Σαλαμίνας και συνελήφθη βάσει εντάλματος σύλληψης.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη που αφορά εξαιρετικά σοβαρά αδικήματα, μεταξύ των οποίων:

  • Κατάχρηση ανηλίκων κάτω των 14 και άνω των 14 ετών

  • Σεξουαλική εκμετάλλευση με την ιδιότητα του ειδικού επιστήμονα που παρείχε υπηρεσίες στον ανήλικο

  • Κατάχρηση αδυνάτων ατόμων (σωματικά ή διανοητικά ανίκανων προς αντίσταση)

  • Παραγωγή ή παρουσίαση πράξεων γενετήσιου χαρακτήρα

  • Απλή σωματική βλάβη σε ευάλωτα άτομα

Ο κατηγορούμενος προσέγγιζε οικογένειες παιδιών με ειδικές ανάγκες, παρέχοντας υπηρεσίες ειδικής αγωγής στον προσωπικό τους χώρο. Εκμεταλλευόμενος τη σχέση εμπιστοσύνης που είχε αναπτύξει με τους γονείς και τις δυσκολίες των ανήλικων, προέβαινε σε ασελγείς και κακοποιητικές πράξεις κατά τη διάρκεια των συνεδριών.

Ο δράστης οδηγήθηκε την Κυριακή του Πάσχα (20/04) ενώπιον του Εισαγγελέα, αποφασίστηκε αρχικά η προσωρινή κράτησή του στο Ψυχιατρικό Κατάστημα Κορυδαλλού, ώστε να υποβληθεί σε ψυχοδιαγνωστική αξιολόγηση.

Στη συνέχεια, διέταξε η μεταγωγή του στις φυλακές Γρεβενών, όπου κρατούνται συνήθως καταδικασμένοι για εγκλήματα κατά ανηλίκων.

Η υπόθεση εγείρει κρίσιμα ερωτήματα για την προστασία των ανήλικων με αναπηρίες, αλλά και για την επαλήθευση επαγγελματιών που εργάζονται με παιδιά. Οι Αρχές καλούν όποιον έχει επιπλέον πληροφορίες ή σχετική εμπειρία, να απευθυνθεί άμεσα στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

βιβλία
Τι σημαίνει "αποφράδα ημέρα" και ποια είναι η προέλευσή της
Οι παροιμίες και οι λαϊκές εκφράσεις λειτουργούν σαν μικρές συμπυκνωμένες ιστορίες σοφίας, μέσα από τις οποίες μεταδίδονται εμπειρίες, αξίες και...
Τι σημαίνει "αποφράδα ημέρα" και ποια είναι η προέλευσή της
παππόυς
Πόσο επηρεάζουν τα γονίδια τη μακροζωία;
Νέα επιστημονικά δεδομένα έρχονται να αναδείξουν ότι ο τρόπος ζωής, όσο σημαντικός κι αν είναι, δεν αποτελεί τον μοναδικό καθοριστικό παράγοντα.
Πόσο επηρεάζουν τα γονίδια τη μακροζωία;
Τηλεφωνικό κέντρο για την αναγνώριση των θυμάτων του ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου
Εκατομμύρια άνθρωποι σε κίνδυνο εκτοπισμού τα επόμενα χρόνια
Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του Danish Refugee Council, τουλάχιστον 4,2 εκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να εκτοπιστούν μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.
Εκατομμύρια άνθρωποι σε κίνδυνο εκτοπισμού τα επόμενα χρόνια