Χάπι βιασμού
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Η τραγωδία της 19χρονης Μυρτούς άνοιξε το στόμα 28χρονης στο Αργοστόλι – Στο μικροσκόπιο των Αρχών η δράση της «συμμαχίας» των τριών συλληφθέντων

Μια νέα, ανατριχιαστική καταγγελία έρχεται στο φως της δημοσιότητας, περιπλέκοντας ακόμη περισσότερο την υπόθεση του θανάτου της 19χρονης Μυρτούς στην Κεφαλονιά.

Μια 28χρονη γυναίκα, βρίσκοντας πλέον το σθένος ως μητέρα, αποφάσισε να μιλήσει για τη δική της εφιαλτική εμπειρία με τον 26χρονο πρώην αρσιβαρίστα, υποστηρίζοντας πως η δική της περιπέτεια πριν από δύο χρόνια ήταν ο «προάγγελος» της τραγωδίας που συγκλονίζει το πανελλήνιο.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε στην Ασφάλεια Αργοστολίου, ο κατηγορούμενος φέρεται να χρησιμοποίησε το λεγόμενο «χάπι του βιασμού» εναντίον της τον Αύγουστο του 2022, με τη μέθοδο που ακολούθησε να παρουσιάζει ανατριχιαστικές ομοιότητες με την υπόθεση της Μυρτούς.

«Έλεγα δεν μπορεί να “έσβησαν όλα”, κάτι μου έριξαν»

Η 28χρονη περιέγραψε στο star.gr πώς ο 26χρονος την προσέγγισε σε κεντρικό σημείο της πόλης: «Τον Αύγουστο του 2022 είχα πάει να πιω ένα ποτό σε μαγαζί εστίασης στην πλατεία του Αργοστολίου. Τότε ήμουν 26 χρόνων. Κάθισα στο μπαρ, παρήγγειλα ένα ποτό και εκείνος ήρθε και κάθισε δίπλα μου. Παρόλο που δεν τον γνώριζα, ξεκίνησε να μου μιλάει και στη συνέχεια με φλέρταρε».

Η συνέχεια της περιγραφής της αποκαλύπτει τον απόλυτο αποπροσανατολισμό που βίωσε: «Παρήγγειλα και δεύτερο ποτό. Ξεκίνησα να ζαλίζομαι έντονα και ξαφνικά λιποθύμησα. Από εκείνη τη στιγμή δε θυμάμαι τίποτε άλλο. Ξύπνησα στο σπίτι μου την επόμενη ημέρα το πρωί. Έλεγα δεν μπορεί να “έσβησαν όλα”, κάτι μου έριξαν. Τότε δεν πήγα στην Αστυνομία, γιατί ζούμε σε μία μικρή κοινωνία και δεν ήθελα να δώσω συνέχεια. Τώρα όμως, που έχω γίνει μητέρα, καταλαβαίνω τον πόνο της μαμάς της Μυρτούς και ένιωσα ότι πρέπει να ακουστώ. Πήγα το βράδυ της Τρίτης και κατήγγειλα το περιστατικό στην Ασφάλεια Αργοστολίου».

Το «modus operandi» και το ελληνικό FBI

Η καταγγέλλουσα υποστηρίζει πως η δική της περίπτωση δεν είναι η μοναδική, καθώς ο 26χρονος φέρεται να είχε αναπτύξει συγκεκριμένο τρόπο προσέγγισης νεαρών γυναικών. «Όταν διάβασα για τον θάνατο της κοπέλας αμέσως υποψιάστηκα αυτόν, γιατί είχε κάνει το ίδιο και σε εμένα. Ήμουν σίγουρη ότι ήταν αυτός. Όταν βγήκε το όνομά του επιβεβαιώθηκα. Δεν έχω μεθύσει ποτέ, δεν έχω δώσει ποτέ δικαίωμα. Να φανταστείτε ότι την επόμενη ημέρα πήγα στο μαγαζί και ζητούσα συγγνώμη που λιποθύμησα και τους αναστάτωσα. Σαν να φταίω εγώ. Άκουσα ότι το έχει κάνει και σε άλλες κοπέλες και πήγαν να καταθέσουν κι αυτές στην αστυνομία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι τρεις συλληφθέντες βρίσκονταν εδώ και καιρό στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών. Το «ελληνικό FBI» είχε πραγματοποιήσει έρευνες στην Κεφαλονιά το περασμένο καλοκαίρι, εξετάζοντας τη συμμετοχή τους σε κυκλώματα ναρκωτικών, εκβιασμών και ξυλοδαρμών.

Τα ντοκουμέντα που «καίνε» τους δράστες

Η υπόθεση δένεται από οπτικοακουστικό υλικό και γραπτά μηνύματα που δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης. Βίντεο από κάμερες ασφαλείας κατέγραψε τον 26χρονο να μεταφέρει τρέχοντας τη λιπόθυμη Μυρτώ έξω από το ξενοδοχείο, αφήνοντάς την αβοήθητη στην πλατεία.

Την ταυτότητα των εμπλεκομένων αποκάλυψαν και δύο κυνικά SMS που εστάλησαν στη φίλη της 19χρονης: «Την έχουμε αφήσει την…», «την έχουμε παρατήσει εκεί πέρα μόνη της».

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, ο θάνατος της Μυρτούς προήλθε από καρδιακή ανακοπή μετά από χρήση κοκαΐνης, ωστόσο το τελικό πόρισμα θα εξαρτηθεί από τις τοξικολογικές εξετάσεις, οι οποίες θα δείξουν αν είχε προηγηθεί και η χορήγηση άλλων ουσιών που κατέστειλαν τις αντιστάσεις της κοπέλας.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

«Θα το πληρώσετε ακριβά»: Σοβαρές καταγγελίες κατά προϊσταμένης νηπιαγωγείου

Fuel Pass: Πότε λήγει η προθεσμία – Πόσα χρήματα δικαιούστε

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

akinita enfia
Πρόγραμμα «Ανακαίνιση Κατοικίας»: Οδηγός για επιδοτήσεις έως 36.000 ευρώ και τα κριτήρια
Κρατικές ενισχύσεις έως 95% για την αναβάθμιση παλαιών ακινήτων και την τόνωση της μακροχρόνιας μίσθωσης
Πρόγραμμα «Ανακαίνιση Κατοικίας»: Οδηγός για επιδοτήσεις έως 36.000 ευρώ και τα κριτήρια
Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
Υπουργείο Παιδείας: Υπερδιπλασιάζονται οι οργανικές θέσεις στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
Νέα εποχή για την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος: Τέλος σε μια θεσμική εκκρεμότητα δύο δεκαετιών με σύγχρονο Οργανισμό Λειτουργίας
Υπουργείο Παιδείας: Υπερδιπλασιάζονται οι οργανικές θέσεις στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
peripoliko astinomia perama
Δολοφονία στον Εύοσμο: Προφυλακίστηκε ο 38χρονος που κατηγορείται ότι σκότωσε τον πρώην πεθερό του
Στη φυλακή ο 38χρονος που κατηγορείται ότι σκότωσε τον πρώην πεθερό του – «Προσέβαλε την προσωπικότητά μου και τον ανδρισμό μου»
Δολοφονία στον Εύοσμο: Προφυλακίστηκε ο 38χρονος που κατηγορείται ότι σκότωσε τον πρώην πεθερό του