Την απόρριψη των αιτημάτων για εκταφή θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη εισηγείται η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Λάρισας, Κ. Παπαϊωάνου, βάζοντας φρένο στην προσφυγή δύο οικογενειών που ζητούν περαιτέρω ιατροδικαστική διερεύνηση.
Οι συγγενείς είχαν προσφύγει στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, μετά την άρνηση της εισαγγελέως να επιτρέψει την αποστολή δειγμάτων από τις σορούς στο εξωτερικό για εξειδικευμένες εξετάσεις. Στην πρότασή της προς το δικαστικό συμβούλιο, η εισαγγελική λειτουργός ζητά να απορριφθούν οι προσφυγές ως «αλυσιτελή και στερούμενη οιουδήποτε πραγματικού αντικειμένου».
Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η κ. Παπαϊωάνου επισημαίνει ότι το αντικείμενο της εν εξελίξει δικογραφίας αφορά αποκλειστικά τους ιατροδικαστές που χειρίστηκαν την υπόθεση των Τεμπών, οι οποίοι ερευνώνται για τα αδικήματα της «παράβασης καθήκοντος και ψευδούς βεβαίωσης».
Η διαδικασία προβλέπει ότι ο φάκελος θα διαβιβαστεί σε εισηγητή, ο οποίος θα μελετήσει τα στοιχεία και θα καταθέσει τη δική του πρόταση στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, το οποίο και θα λάβει την τελική απόφαση.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Τέλος εποχής για τους δωρεάν τραπεζικούς λογαριασμούς
Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις
Alfavita Newsroom