βουτσ
Η Κατερίνα Βουτσινά, αδελφή του Γιάννη Βουτσινά που έχασε τη ζωή του στο δυστύχημα, αντέδρασε έντονα στην ανάρτηση της Καρυστιανού. Μέσω Twitter, ζήτησε να μην γίνεται αναφορά στον αριθμό των 57 θυμάτων σε πολιτικό πλαίσιο και τόνισε ότι το όνομα του αδελφού της δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε καμπάνιες ή δημόσιο διάλογο πολιτικού χαρακτήρα

Το τελευταίο βίντεο που ανήρτησε η Μαρία Καρυστιανού, με αφορμή τη συμπλήρωση τριών χρόνων από τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από την οικογένεια των θυμάτων και την κοινή γνώμη.

Στο βίντεο, η Μαρία Καρυστιανού παρουσιάζει σκληρές εικόνες από το δυστύχημα, ηχητικά ντοκουμέντα και αρχειακό υλικό. Παράλληλα, καλεί σε απονομή δικαιοσύνης και προσκαλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση της 28ης Φεβρουαρίου, τονίζοντας ότι η μνήμη δεν διαφυλάσσεται μόνο μέσα από δημόσιες εκδηλώσεις αλλά και από την ευθύνη όλων μας να απαιτήσουμε απαντήσεις.

Στο μήνυμά της, η Καρυστιανού επισημαίνει: «Για κάποιους ήταν ένα ακόμα δυστύχημα, για εμάς είναι ένα διαχρονικό έγκλημα που πάγωσε τον χρόνο». «Δεν ζητάμε εκδίκηση, διψάμε για δικαιοσύνη».

Η Κατερίνα Βουτσινά, αδελφή του Γιάννη Βουτσινά που έχασε τη ζωή του στο δυστύχημα, αντέδρασε έντονα στην ανάρτηση της Καρυστιανού. Μέσω Twitter, ζήτησε να μην γίνεται αναφορά στον αριθμό των 57 θυμάτων σε πολιτικό πλαίσιο και τόνισε ότι το όνομα του αδελφού της δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε καμπάνιες ή δημόσιο διάλογο πολιτικού χαρακτήρα.

Στην ανάρτησή της έγραψε χαρακτηριστικά: «Από τούδε και στο εξής @mkaristianou απαγορεύεται να ξανααναφερθείτε στο νούμερο 57. Η δολοφονία του αδερφού μου δεν έχει καμία δουλειά σε πολιτικό σποτάκι ή οποιαδήποτε αναφορά σε κάθε πτυχή δημοσίου διαλόγου σας, καθότι είσθε πολιτικός. Ευελπιστώ να εισακουστώ, διαφορετικά θα κινηθώ νομικά».

Η αντίδραση της οικογένειας υπογραμμίζει τη δύσκολη ισορροπία μεταξύ μνήμης και πολιτικής εκμετάλλευσης ενός τραγικού γεγονότος.

Η Καρυστιανού στο βίντεο απευθύνει κάλεσμα για τη συγκέντρωση της 28ης Φεβρουαρίου, αναφέροντας: «Κατεβαίνουμε ξανά στον δρόμο για να ενώσουμε τις φωνές μας, τις μνήμες μας. Να απαιτήσουμε λογοδοσία. Για τα παιδιά μας που χάθηκαν, για τις 57 ψυχές που ζητούν δικαίωση και αλήθεια. Για να μη συμβεί ποτέ ξανά. Για την καλύτερη Ελλάδα που άξιζε στους 57, που αξίζει σε όλους μας».

Κλείνοντας, επισημαίνει τη σημασία της πολιτικής και κοινωνικής μνήμης: «Γιατί όταν ένα κράτος φροντίζει να ξεχνάμε, εμείς οι πολίτες οφείλουμε να θυμόμαστε».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

περιπολ
Λέρος: Ο 18χρονος γιος θύτης και θύμα – Τεταμένες σχέσεις με τον πατέρα του γνωστές στην κοινότητα
Ο ξαφνικός θάνατος ενός 50χρονου φέρνει στο φως χρόνια κακοποίησης και παραλείψεις των αρχών
Λέρος: Ο 18χρονος γιος θύτης και θύμα – Τεταμένες σχέσεις με τον πατέρα του γνωστές στην κοινότητα