Μαξίμου
Τετράωρη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με αιχμή το κόστος παραγωγής, το αγροτικό ρεύμα και τον ΕΦΚ – Συμμετοχή των μπλόκων στις επιτροπές που θα συσταθούν

Λίγο μετά τις 17:00 ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Κυριάκος Μητσοτάκης με τους εκπροσώπους των αγροτών στο Μέγαρο Μαξίμου, σε μια σύσκεψη που διήρκεσε συνολικά 4 ώρες και 20 λεπτά, τη μεγαλύτερη σε χρονική διάρκεια που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ με πρωθυπουργό, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Τη συνάντηση χαρακτήρισε «αναλυτική και παραγωγική» ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Τσιάρας, σημειώνοντας ότι τέθηκαν στο τραπέζι όλα τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο. Όπως δήλωσε, υπήρξε συμφωνία να εξεταστούν περαιτέρω παρεμβάσεις στο κόστος παραγωγής, στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, στον τρόπο επιστροφής του ΕΦΚ στην αντλία, αλλά και στην ενίσχυση συγκεκριμένων καλλιεργειών.

Παράλληλα, τόνισε ότι θα υπάρξει συμμετοχή των εκπροσώπων των αγροτικών μπλόκων στις επιμέρους επιτροπές που θα δημιουργηθούν, εκφράζοντας την ευχή «να πρυτανεύσει η κοινή λογική» ώστε να υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την ελπίδα η συζήτηση να συμβάλει στο να κλείσει ένας κύκλος μεγάλης έντασης, υπογραμμίζοντας ότι, παρότι δεν είναι εφικτή η πλήρης συμφωνία σε όλα τα αιτήματα, υπάρχει περιθώριο για ουσιαστικό διάλογο.

«Δεν έχω την απαίτηση να συμφωνήσουμε σε όλα, αλλά πιστεύω ότι μπορούμε να έχουμε μια ειλικρινή και παραγωγική συζήτηση, ώστε να μπει τέλος σε μια περίοδο έντασης που δεν ωφέλησε ούτε τα δίκαια αιτήματά σας ούτε την κοινωνία», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στις παρεμβάσεις στο αγροτικό ρεύμα, στη δυνατότητα επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στην αντλία, καθώς και στη στήριξη τιμών σε καλλιέργειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα, μέσω ανακατανομής πόρων που εξοικονομήθηκαν από τη μετάπτωση του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ.

Κλείνοντας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει σε όσα μπορούν να υλοποιηθούν, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα με ειλικρίνεια τι είναι εφικτό και τι όχι, με στόχο να υπάρξει πρόοδος και να αποκατασταθεί η ομαλότητα στον αγροτικό τομέα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήνυση Διευθυντή σε 4 εκπαιδευτικούς: Το σχολείο μπροστά σε ένα επικίνδυνο μονοπάτι!

Επίδομα 300 ευρώ: Διευρύνονται οι δικαιούχοι – Πότε πληρώνεται και ποιοι το λαμβάνουν

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ελέφαντες
Τραγωδία σε σαφάρι: Οι ελέφαντες ποδοπάτησαν 75χρονο Αμερικανό επιχειρηματία, προκαλώντας τον θάνατό του.
Όταν η φύση αντεπιτίθεται: Η άλλη πλευρά του κυνηγιού μεγάλων θηραμάτων
Τραγωδία σε σαφάρι: Οι ελέφαντες ποδοπάτησαν 75χρονο Αμερικανό επιχειρηματία, προκαλώντας τον θάνατό του.
nekros_ekab
Τραγωδία στην Εύβοια: Νεκρός 17χρονος σε σύγκρουση μηχανής με ασθενοφόρο στο Αλιβέρι
Η απώλεια ενός παιδιού 17 ετών δεν είναι απλώς ένα ακόμη περιστατικό – είναι μια πληγή που ανοίγει ξανά τη συζήτηση για την πρόληψη, την εκπαίδευση...
Τραγωδία στην Εύβοια: Νεκρός 17χρονος σε σύγκρουση μηχανής με ασθενοφόρο στο Αλιβέρι
Εξετάσεις
Πρότυπα και Ωνάσεια Σχολεία: Σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή 17.932 μαθητές στη «μάχη» των εξετάσεων
Εξετάσεις από τα 12: Ευκαιρία ή πρώιμος ανταγωνισμός για χιλιάδες μαθητές;
Πρότυπα και Ωνάσεια Σχολεία: Σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή 17.932 μαθητές στη «μάχη» των εξετάσεων