Καιρός: Βροχές και καταιγίδες πριν από την 28η Οκτωβρίου – Πότε επηρεάζεται η Αττική

Κοινωνία 0

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη με τους αγρότες – «Παραγωγική, να πρυτανεύσει η λογική» δηλώνει ο Τσιάρας

Μαξίμου
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Τετράωρη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με αιχμή το κόστος παραγωγής, το αγροτικό ρεύμα και τον ΕΦΚ – Συμμετοχή των μπλόκων στις επιτροπές που θα συσταθούν

Λίγο μετά τις 17:00 ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Κυριάκος Μητσοτάκης με τους εκπροσώπους των αγροτών στο Μέγαρο Μαξίμου, σε μια σύσκεψη που διήρκεσε συνολικά 4 ώρες και 20 λεπτά, τη μεγαλύτερη σε χρονική διάρκεια που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ με πρωθυπουργό, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Τη συνάντηση χαρακτήρισε «αναλυτική και παραγωγική» ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Τσιάρας, σημειώνοντας ότι τέθηκαν στο τραπέζι όλα τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο. Όπως δήλωσε, υπήρξε συμφωνία να εξεταστούν περαιτέρω παρεμβάσεις στο κόστος παραγωγής, στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, στον τρόπο επιστροφής του ΕΦΚ στην αντλία, αλλά και στην ενίσχυση συγκεκριμένων καλλιεργειών.

Παράλληλα, τόνισε ότι θα υπάρξει συμμετοχή των εκπροσώπων των αγροτικών μπλόκων στις επιμέρους επιτροπές που θα δημιουργηθούν, εκφράζοντας την ευχή «να πρυτανεύσει η κοινή λογική» ώστε να υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την ελπίδα η συζήτηση να συμβάλει στο να κλείσει ένας κύκλος μεγάλης έντασης, υπογραμμίζοντας ότι, παρότι δεν είναι εφικτή η πλήρης συμφωνία σε όλα τα αιτήματα, υπάρχει περιθώριο για ουσιαστικό διάλογο.

«Δεν έχω την απαίτηση να συμφωνήσουμε σε όλα, αλλά πιστεύω ότι μπορούμε να έχουμε μια ειλικρινή και παραγωγική συζήτηση, ώστε να μπει τέλος σε μια περίοδο έντασης που δεν ωφέλησε ούτε τα δίκαια αιτήματά σας ούτε την κοινωνία», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στις παρεμβάσεις στο αγροτικό ρεύμα, στη δυνατότητα επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στην αντλία, καθώς και στη στήριξη τιμών σε καλλιέργειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα, μέσω ανακατανομής πόρων που εξοικονομήθηκαν από τη μετάπτωση του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ.

Κλείνοντας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει σε όσα μπορούν να υλοποιηθούν, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα με ειλικρίνεια τι είναι εφικτό και τι όχι, με στόχο να υπάρξει πρόοδος και να αποκατασταθεί η ομαλότητα στον αγροτικό τομέα.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Γνωρίζετε τι σημαίνει η σπάνια λέξη «φλήναφος»;

Δεκάδες καταλήψεις σε όλη την Ελλάδα – Η λίστα με τα κλειστά σχολεία

Τα ιδανικά χωριά για φθινοπωρινές εξορμήσεις και περιπέτεια

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία