πιλα
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Η ένταση ξεκίνησε όταν Τούρκος στρατιώτης επιχείρησε να πλησιάσει το ιδιωτικό όχημα των γεωργών και να αφαιρέσει τα κλειδιά από τη μίζα, κίνηση που προκάλεσε άμεση αντίδραση των ιδιοκτητών του

Ένα ιδιαίτερα σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε στη νεκρή ζώνη στην περιοχή του χωριού Μάμμαρι, όταν περίπου 20 ένοπλοι Τούρκοι στρατιώτες, με τη συνδρομή ψευδοαστυνομικών του κατοχικού καθεστώτος, επιχείρησαν να συλλάβουν δύο Ελληνοκύπριους γεωργούς, πατέρα και γιο, οι οποίοι βρίσκονταν στο χωράφι τους για αγροτικές εργασίες.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το αγροτεμάχιο όπου βρίσκονταν οι δύο γεωργοί απέχει περίπου 300 μέτρα από φυλάκιο του κατοχικού στρατού. Η ένταση ξεκίνησε όταν Τούρκος στρατιώτης επιχείρησε να πλησιάσει το ιδιωτικό όχημα των γεωργών και να αφαιρέσει τα κλειδιά από τη μίζα, κίνηση που προκάλεσε άμεση αντίδραση των ιδιοκτητών του.

Το περιστατικό κλιμακώθηκε γρήγορα, καθώς μέλη του κατοχικού στρατού και ψευδοαστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο, περικυκλώνοντας το χωράφι. Οι ένστολοι επιχείρησαν να ακινητοποιήσουν το τρακτέρ που οδηγούσε ο πατέρας, ενώ ένας ψευδοαστυνομικός προσπάθησε να ανέβει στο όχημα για να τον συλλάβει.

Κατά την προσπάθεια αποχώρησης του τρακτέρ, ο ψευδοαστυνομικός έπεσε από το όχημα, ενώ οι φωνές και οι εντολές στα τουρκικά και στα αγγλικά («stay», «arrested») ενέτειναν το κλίμα φόβου και σύγχυσης.

Όπως περιγράφηκε από τον νεαρό γεωργό, η αναλογία δυνάμεων ήταν απολύτως δυσανάλογη, με δύο άοπλους πολίτες απέναντι σε περίπου είκοσι ένοπλους. Η κατάσταση χαρακτηρίστηκε εξαιρετικά επικίνδυνη, καθώς η παρουσία οπλισμένων στρατιωτών σε τόσο μικρή απόσταση δημιούργησε άμεσο κίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα των γεωργών.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι, παρότι το επεισόδιο εκτυλίχθηκε εντός της Νεκρής Ζώνης, κυανόκρανοι της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, που έσπευσαν στο σημείο, δεν παρενέβησαν ενεργά, περιοριζόμενοι – σύμφωνα με τις καταγγελίες – στην καταγραφή του περιστατικού με βίντεο.

Από την ένταση δεν υπήρξαν τραυματισμοί, ωστόσο προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στο τρακτέρ των Ελληνοκύπριων γεωργών, το ύψος των οποίων δεν έχει ακόμη αποτιμηθεί.

Το περιστατικό έχει ήδη τεθεί υπόψη του Υπουργείου Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, το οποίο συλλέγει στοιχεία και πληροφορίες, προκειμένου να προχωρήσει στα αναγκαία διπλωματικά διαβήματα.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

«Θα το πληρώσετε ακριβά»: Σοβαρές καταγγελίες κατά προϊσταμένης νηπιαγωγείου

Fuel Pass: Πότε λήγει η προθεσμία – Πόσα χρήματα δικαιούστε

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ASEP
ΑΣΕΠ 1ΓΒ/2026: Άμεσα τα αποτελέσματα - Ενεργοποιείται η κληρωτίδα
Η ηλεκτρονική εφαρμογή ανοικτής κληρωτίδας κατατάσσει τους ισοβαθμούντες υποψήφιους και είναι το τελευταίο βήμα πριν από την έκδοση των αποτελεσμάτων
ΑΣΕΠ 1ΓΒ/2026: Άμεσα τα αποτελέσματα - Ενεργοποιείται η κληρωτίδα
πεναφα
«Οι διορισμοί του Ιουνίου κρίνουν το μέλλον της Φυσικής Αγωγής»
Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ και νέα παρέμβαση για μόνιμους διορισμούς, προσχολική αγωγή, κολύμβηση και Αθλητικά Σχολεία
«Οι διορισμοί του Ιουνίου κρίνουν το μέλλον της Φυσικής Αγωγής»