Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου, αναμένεται σημαντική αλλαγή του καιρού με διαδοχικές κακοκαιρίες στο διάστημα 21/1–25/1:
Πυκνά χιόνια, ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα στη βόρεια Ελλάδα
Πιθανότητα χιονόπτωσης και στη Θεσσαλονίκη, ακόμη και μέσα στην πόλη
Ισχυρές βροχές σε πολλές περιοχές, μεταξύ αυτών και η Αττική
Άφθονες χιονοπτώσεις στα χιονοδρομικά κέντρα
Συγκεκριμένα
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στη Θεσσαλονίκη, επισημαίνοντας ότι «παίζει» σοβαρά το σενάριο να δει χιόνι ακόμη και μέσα στον αστικό ιστό. Όπως είπε με νόημα, υπάρχουν πιθανότητες για “χιονοεκπλήξεις”, γεγονός που κρατά σε αυξημένη ετοιμότητα τόσο τους κατοίκους όσο και τις αρμόδιες αρχές.
Την ίδια περίοδο, εκτός από τις χιονοπτώσεις, αναμένονται και ισχυρές βροχοπτώσεις, οι οποίες ενδέχεται να επηρεάσουν ακόμη και την Αττική, ενώ στα ορεινά και ιδιαίτερα στα χιονοδρομικά κέντρα προβλέπονται άφθονες χιονοπτώσεις, δημιουργώντας ιδανικές συνθήκες για τους φίλους των χειμερινών σπορ.
Ανά ημέρα (ενδεικτικά):
Παρασκευή: Συννεφιές στη Θράκη και νότια, χιόνια στα ΒΔ του Έβρου
Σάββατο (ξημερώματα): Βροχές σε Αττική, Εύβοια, Σποράδες, Κρήτη, ΝΑ Πελοπόννησο
Δευτέρα–Τρίτη: Νέα χιονοπτώσεις σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά και ΑΒΑ Πελοπόννησο, ισχυρά φαινόμενα από το βράδυ της Τρίτης
Από Τετάρτη 21/1: Χιόνια μέχρι και τα πεδινά στη βόρεια Ελλάδα
Ο Σάκης Αρναούτογλου υπογραμμίζει πάντως ότι απαιτείται συνεχής παρακολούθηση των προγνωστικών δεδομένων, καθώς η ακριβής ένταση και η γεωγραφική κατανομή των φαινομένων θα ξεκαθαρίσουν τις επόμενες ημέρες. Συνήθως απαιτείται επιβεβαίωση 48–72 ώρες πριν για πιο ασφαλή συμπεράσματα.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Δίπλωμα οδήγησης: Ποιοι πρέπει να το παραδώσουν άμεσα
Μειώσεις στη στρατιωτική θητεία: Πόσους μήνες θα υπηρετούν οι φαντάροι με τον νέο νόμο
Alfavita Newsroom