Banda Entopica φλώρινα
Τι δηλώνει η πλευρά του Προέδρου της Φωτιάς Χαμάμ στη Φλώρινα για την Banda Entopica και τον δήμαρχο Φλώρινας

Η θέση του Προέδρου της Φωτιάς Χαμάμ, Θανάση Άμπα για το περιστατικό με τη Banda Entopica - ο κ.Άμπας ως διοργανωτής μιλά μια παραβίαση συμφωνίας ενώ τονίζει πως ο Δήμαρχος παρενέβη με κόσμιο τρόπο και όχι με ύβρεις ή απειλές. 

Το επεισόδιο με τη διακοπή τραγουδιού της Banda Entopica στη σλάβικη γλώσσα κατά τη διάρκεια της Φωτιάς Χαμάμ προκάλεσε αντιδράσεις και δημόσια συζήτηση.

Ο Πρόεδρος της διοργάνωσης, Θανάσης Άμπας, μέσα από ανακοίνωσή του, υποστηρίζει ότι η μπάντα παραβίασε μια προφορική συμφωνία που υπήρχε με τους διοργανωτές.

Σύμφωνα με τον ίδιο, είχε συμφωνηθεί να μην παρουσιαστούν τραγούδια που θα μπορούσαν να προκαλέσουν το κοινό ή να δώσουν αφορμή για εντάσεις και πολιτική εκμετάλλευση. Όταν αυτό δεν τηρήθηκε, μέρος του κοινού αντέδρασε, δημιουργώντας κλίμα έντασης.

Ο Δήμαρχος, που βρισκόταν στον χώρο, παρενέβη –όπως τονίζεται– με κόσμιο τρόπο για να διασφαλίσει την τάξη, χωρίς ύβρεις ή απειλές. Η μπάντα συνέχισε κανονικά το πρόγραμμά της και το περιστατικό έληξε χωρίς περαιτέρω προβλήματα.

Η διοργάνωση της Φωτιάς Χαμάμ τονίζει ότι στόχος της δεν ήταν η λογοκρισία, αλλά η προστασία του χαρακτήρα της εκδήλωσης και η αποφυγή εντάσεων σε ένα ευαίσθητο κοινωνικό περιβάλλον.

Πολίτης της Φλώρινας

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

διώξεις εκπαιδευτικών
«Βιομηχανία» πειθαρχικών διώξεων σε Σάμο και Ικαρία: Στο στόχαστρο 15 εκπαιδευτικοί
Σε λιγότερο από έναν μήνα παραδόθηκαν τα 15 πειθαρχικά - Ηχηρή παρέμβαση από το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ
«Βιομηχανία» πειθαρχικών διώξεων σε Σάμο και Ικαρία: Στο στόχαστρο 15 εκπαιδευτικοί