θέατρο
Στο πλευρό των εργαζομένων η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος – Αίτημα η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

Σε απεργιακή κινητοποίηση προχωρούν αύριο, Σάββατο 27 Δεκεμβρίου, οι ηθοποιοί, με αποτέλεσμα τα θέατρα σε όλη τη χώρα να παραμείνουν κλειστά. Κεντρικό αίτημα των εργαζομένων είναι η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, έπειτα από παρατεταμένη διαπραγμάτευση με τις εργοδοτικές ενώσεις.

Την απεργία έχει κηρύξει το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, ενώ συμμετέχει και ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος. Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η κινητοποίηση στρέφεται ενάντια στη στάση των θεατρικών επιχειρήσεων και στοχεύει να οδηγήσει τις εργοδοτικές ενώσεις ΕΝΘΕΠΑ και ΠΕΕΘ στο τραπέζι του διαλόγου για την υπογραφή σύμβασης.

Τη στήριξή της στην απεργία δηλώνει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος, μαζί με τα σωματεία εργαζομένων στον χώρο του θεάτρου.

Όσοι θεατές είχαν προμηθευτεί εισιτήρια για παραστάσεις του Σαββάτου, θα έχουν τη δυνατότητα αντικατάστασης ή επαναπρογραμματισμού τους, σύμφωνα με τις οδηγίες των θεάτρων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σύνταξη μαρτίου
Εργαζόμενοι συνταξιούχοι: Τέλος στο πέναλτι –Προσαύξηση σύνταξης από τις εισφορές
Ολόκληρη σύνταξη από το 2024, ειδική εισφορά υπέρ ΕΦΚΑ και προσαύξηση για όσους συνεχίζουν να εργάζονται
Εργαζόμενοι συνταξιούχοι: Τέλος στο πέναλτι –Προσαύξηση σύνταξης από τις εισφορές