Σε απεργιακή κινητοποίηση προχωρούν αύριο, Σάββατο 27 Δεκεμβρίου, οι ηθοποιοί, με αποτέλεσμα τα θέατρα σε όλη τη χώρα να παραμείνουν κλειστά. Κεντρικό αίτημα των εργαζομένων είναι η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, έπειτα από παρατεταμένη διαπραγμάτευση με τις εργοδοτικές ενώσεις.
Την απεργία έχει κηρύξει το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, ενώ συμμετέχει και ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος. Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η κινητοποίηση στρέφεται ενάντια στη στάση των θεατρικών επιχειρήσεων και στοχεύει να οδηγήσει τις εργοδοτικές ενώσεις ΕΝΘΕΠΑ και ΠΕΕΘ στο τραπέζι του διαλόγου για την υπογραφή σύμβασης.
Τη στήριξή της στην απεργία δηλώνει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος, μαζί με τα σωματεία εργαζομένων στον χώρο του θεάτρου.
Όσοι θεατές είχαν προμηθευτεί εισιτήρια για παραστάσεις του Σαββάτου, θα έχουν τη δυνατότητα αντικατάστασης ή επαναπρογραμματισμού τους, σύμφωνα με τις οδηγίες των θεάτρων.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις
Μαρία Δούση