Η κατάσταση στα αγροτικά μπλόκα γίνεται ολοένα και πιο τεταμένη, καθώς οι κινητοποιήσεις των αγροτών επεκτείνονται σε πολλά σημεία της χώρας. Στις Σέρρες, το σκηνικό παρ’ ολίγον να οδηγήσει σε σοβαρότατο περιστατικό, όταν κλούβα των ΜΑΤ κινήθηκε με ταχύτητα προς τα τρακτέρ που είχαν στηθεί στον κόμβο του Πετριτσίου, εμβολίζοντας ένα από αυτά και φτάνοντας μια ανάσα από το να χτυπήσει αγρότες που βρίσκονταν μπροστά.
Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο από το Voria, δείχνοντας τη στιγμή που το όχημα των ΜΑΤ επιταχύνει προσπαθώντας να σπάσει τον φραγμό των αγροτών. Λίγη ώρα νωρίτερα, οι αγρότες είχαν καταφέρει να διασπάσουν τον αστυνομικό κλοιό στον κόμβο του Λευκώνα και αποφάσισαν να κινηθούν προς το τελωνείο του Προμαχώνα με στόχο να μπλοκάρουν τη διέλευση στα σύνορα.
Η αστυνομία, σε μια προσπάθεια να αποτρέψει την πορεία τους, είχε τοποθετήσει δύο κλούβες και ισχυρές δυνάμεις ΜΑΤ στον δρόμο· ωστόσο, οι αγρότες κατάφεραν να βρουν δίοδο και να συνεχίσουν την κινητοποίησή τους. Οι εντάσεις παραμένουν υψηλές, με τις αντιπαραθέσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές να γίνονται όλο και πιο οξείες.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις
Μαρία Δούση