Αν υπάρχει ένα φαγητό που λατρεύουμε όλοι, αυτό είναι τα σουβλάκια. Και όταν συνδυάζονται με μια αρωματική, ζουμερή μαρινάδα μουστάρδας, τότε το αποτέλεσμα γίνεται ακόμα πιο απολαυστικό. Με ελάχιστα υλικά και πολύ λίγο χρόνο, μπορείς να ετοιμάσεις ένα πιάτο που μυρίζει Ελλάδα, καλοκαίρι και ψησταριά — ακόμη κι αν μαγειρεύεις στον φούρνο ή στο τηγάνι.
Υλικά:
4 χοιρινά σουβλάκια
2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
1 κρεμμύδι, χοντροκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
2 κ.σ. μουστάρδα Dijon
1 κ.γ. ρίγανη
Χυμός από 1 λεμόνι ή λάιμ
1 κ.γ. μέλι
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Τοποθετούμε στο μούλτι όλα τα υλικά της μαρινάδας και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ομοιογενές μείγμα.
Βάζουμε τα σουβλάκια σε τάπερ, τα περιχύνουμε με τη μαρινάδα και τα ανακατεύουμε με τα χέρια ώστε να καλυφθούν καλά.
Σκεπάζουμε το σκεύος και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, ώστε να απορροφήσουν τη γεύση.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στο γκριλ, σε δυνατή θερμοκρασία.
Τοποθετούμε τα σουβλάκια πάνω σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε για 10 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα
Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/12
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ
Alfavita Newsroom