Το φθινόπωρο είναι η ιδανική εποχή για πλούσια, αργομαγειρεμένα πιάτα, και τίποτα δεν συγκρίνεται με ένα πιάτο ζουμερά παϊδάκια. Ο σεφ Will Murray εμπνεύστηκε από τον Daniel Boulud, παρακολουθώντας πώς μαγειρεύει μοσχάρι με κόκκινο κρασί, και μοιράζεται τη δική του τεχνική που ανεβάζει τα short ribs σε επίπεδο γεύσης υψηλού επιπέδου.
Ορισμένες συνταγές θα σας ζητήσουν να περιμένετε μέχρι αργότερα στη διαδικασία μαγειρέματος για να προσθέσετε το κρασί και να το αφήσετε να μειωθεί μαζί με το υπόλοιπο υγρό του βρασμού, αλλά αυτή η μέθοδος το αλλάζει.
- Η μέθοδος του Murray, θα συγκεντρώσει τη γεύση, θα προσθέσει λίγη παραπάνω γλυκύτητα στο πιάτο και θα σας δώσει περισσότερο έλεγχο για το πόσο θα μειωθεί το κρασί. Όσον αφορά την προμήθεια του βοείου κρέατος, δείτε αν μπορείτε να ζητήσετε από τον κρεοπώλη σας να κόψει τα πλευρά σε διαχειρίσιμα κομμάτια, αλλά επιλέξτε να αφήσετε το κόκαλο πάνω, καθώς αυτό θα προσθέσει περισσότερη γεύση και σώμα στη σάλτσα κατά το μαγείρεμα.
- Και ενώ υπάρχει ένα υγιές περιθώριο λάθους όταν πρόκειται για το βράσιμο του βοείου κρέατος, μία βασική συμβουλή που μοιράζεται ο Murray, είναι ότι πρέπει να φροντίσετε να μην καούν καθόλου τα λαχανικά όταν τα σοτάρετε.
- Αν το κάνετε, η πικρή γεύση θα διαχυθεί σ’ όλη τη σάλτσα—και δεν υπάρχει επιστροφή αν συμβεί αυτό.
- Αλλά αν ροδίσετε το κρέας για να προσθέσετε γεύση, μαγειρέψετε σωστά τη μιρεπουά και χρησιμοποιήσετε υψηλής ποιότητας ζωμό βοδινού, είστε σχεδόν έτοιμοι με αυτή τη συνταγή.
- Το μόνο που χρειάζεστε μετά από αυτό είναι υπομονή για να το αφήσετε να μαγειρευτεί αργά στο φούρνο μέχρι το κρέας να μαλακώσει, αλλά να μην διαλυθεί τελείως.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/10
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ
Μαρία Δούση