ΔΥΠΑ
Έτοιμη η ΔΥΠΑ για τριπλή παρέμβαση στην αγορά εργασίας με συνολικά 40.000 θέσεις – Στόχος η επανένταξη μητέρων και η στήριξη μακροχρόνια ανέργων στον ιδιωτικό τομέα

Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) ετοιμάζει τρία μεγάλα προγράμματα απασχόλησης που αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή μέχρι τα τέλη του 2025 και στις αρχές του 2026, στοχεύοντας στη δημιουργία συνολικά 40.000 νέων θέσεων εργασίας σε όλη τη χώρα.

Οι δράσεις επικεντρώνονται σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, με ιδιαίτερη έμφαση στις γυναίκες και τις μητέρες, αλλά και σε ανέργους ηλικίας 30 έως 55 ετών.

Πρόγραμμα 10.000 θέσεων για άνεργες μητέρες

Το πρώτο πρόγραμμα αφορά 10.000 άνεργες μητέρες παιδιών έως 15 ετών, με διάρκεια 12 μηνών και δυνατότητα παράτασης έως και 15 μήνες. Σχετικά με το πρόγραμμα, η υπουργός Εργασίας, Νίκη Κεραμέως, δήλωσε ότι «έχουμε ένα χρέος ως πολιτεία να στηρίξουμε τις μητέρες. Το πρόγραμμα αυτό στοχεύει στην επανένταξη των μητέρων στην αγορά εργασίας».

Η κατανομή των θέσεων προβλέπει ότι οι 5.000 μητέρες θα απασχοληθούν πλήρως, ενώ οι υπόλοιπες 5.000 με μερική απασχόληση, με επιδότηση που φτάνει έως και το 80% του μισθού. Τα οφέλη περιλαμβάνουν μηνιαίες αποδοχές, εργοδοτικές εισφορές, επιδόματα Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και επίδομα άδειας.

Οι πλήρεις θέσεις περιλαμβάνουν:

  • 70% επιχορήγηση για γυναίκες εγγεγραμμένες στη ΔΥΠΑ κάτω από 12 μήνες (έως 10.550,40 € για 12 μήνες και 13.188 € για 15 μήνες).

  • 80% επιχορήγηση για μακροχρόνια άνεργες μητέρες ή μητέρες παιδιών έως 15 ετών (έως 12.057,60 € για 12 μήνες και 15.072 € για 15 μήνες).

Οι θέσεις μερικής απασχόλησης καλύπτουν τετράωρη ημερήσια εργασία πενθήμερης εβδομαδιαίας απασχόλησης, με μέγιστο κόστος επιδότησης 680€ το μήνα.

logo της ΔΥΠΑ για το voucher

Δύο νέα προγράμματα για 30.000 θέσεις ηλικίας 30-55 ετών

Στις αρχές του 2026, η ΔΥΠΑ σχεδιάζει την ενεργοποίηση δύο ακόμη προγραμμάτων που θα δημιουργήσουν 30.000 νέες θέσεις πλήρους απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα, με στόχο την ενίσχυση των ανέργων ηλικίας 30 έως 55 ετών. Οι δράσεις θα επικεντρωθούν στην πρόσληψη μακροχρόνια ανέργων, εγγεγραμμένων στο μητρώο της ΔΥΠΑ, μέσω επιχειρήσεων και εργοδοτών σε όλη τη χώρα.

Στόχος των προγραμμάτων είναι η αναζωογόνηση της αγοράς εργασίας, η επανένταξη κοινωνικά ευάλωτων ομάδων και η εξασφάλιση σταθερών θέσεων για χιλιάδες πολίτες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες επανεύρεσης εργασίας.

Η ΔΥΠΑ αναμένεται να δημοσιοποιήσει σύντομα τις λεπτομέρειες για τις αιτήσεις, τα κριτήρια συμμετοχής και τις διαδικασίες πρόσληψης, με τις πρώτες προσλήψεις να υπολογίζεται ότι θα πραγματοποιηθούν μέσα στο επόμενο έτος

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 13/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σοφία Ζαχαράκη
Σοφία Ζαχαράκη για διαγραφές φοιτητών: «Ο νόμος θα εφαρμοστεί - Έλεγχος στα ΑΕΙ για την εφαρμογή του»
«Εμείς ως υπουργείο θα ελέγξουμε εάν τηρήθηκε η εφαρμογή του νόμου από την πλευρά των Πανεπιστημίων», σημείωσε η Υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη
Σοφία Ζαχαράκη για διαγραφές φοιτητών: «Ο νόμος θα εφαρμοστεί - Έλεγχος στα ΑΕΙ για την εφαρμογή του»