pisina
Το παιδί εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του στον πάτο της πισίνας – Διασωληνώθηκε στο Νοσοκομείο Ρόδου

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου ένα τρίχρονο κοριτσάκι βρετανικής καταγωγής, το οποίο ανασύρθηκε αναίσθητο το μεσημέρι της Τρίτης από την πισίνα ξενοδοχείου στη Λάρδο.

Το παιδί φέρεται να έπεσε στο νερό χωρίς να το αντιληφθεί κανείς, με αποτέλεσμα να παραμείνει αρκετή ώρα βυθισμένο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τουρίστες και προσωπικό του ξενοδοχείου είδαν το παιδί στον πάτο της πισίνας και έσπευσαν να το ανασύρουν. Η μικρή είχε καταπιεί μεγάλη ποσότητα νερού και δεν είχε σφυγμό τη στιγμή που εντοπίστηκε.

Αγωνιώδης μάχη για να την κρατήσουν στη ζωή

Την ώρα της τραγωδίας, ένας Βρετανός γιατρός που παραθέριζε στο ίδιο ξενοδοχείο, έσπευσε να της προσφέρει πρώτες βοήθειες, καταφέρνοντας να την επανενεργοποιήσει προσωρινά. Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε εσπευσμένα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Ρόδου, όπου διασωληνώθηκε άμεσα.

Ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου, Μιχάλης Σοκορέλος, δήλωσε πως το παιδί έφερε έντονα συμπτώματα δηλητηρίασης από νερό και έφτασε μυδριασμένο, κάτι που μαρτυρά σοβαρή εγκεφαλική επιβάρυνση. Αναμένονται τα αποτελέσματα της αξονικής τομογραφίας, τα οποία θα καθορίσουν αν απαιτείται επείγουσα αεροδιακομιδή σε εξειδικευμένη μονάδα της Αθήνας.

Ερωτήματα για τις συνθήκες του δυστυχήματος

Η οικογένεια της μικρής, που περνά τις διακοπές της στο νησί, δεν έχει ακόμη εξηγήσει πώς το παιδί διέφυγε της προσοχής των ενηλίκων και κατέληξε μέσα στην πισίνα. Οι αρχές διερευνούν τις ακριβείς συνθήκες του περιστατικού, ενώ η διεύθυνση του ξενοδοχείου συνεργάζεται με τις αρχές για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

«Κάθε δευτερόλεπτο μετρά» – Οι γιατροί δίνουν μάχη

Όπως αναφέρουν πηγές από το νοσοκομείο, οι επόμενες ώρες θεωρούνται κρίσιμες. Οι γιατροί παρακολουθούν στενά τη μικρή, προσπαθώντας να σταθεροποιήσουν τη λειτουργία των ζωτικών της οργάνων.

«Κάθε δευτερόλεπτο μετρά σε τέτοιες περιπτώσεις», επισημαίνει ιατρική πηγή, υπογραμμίζοντας πως η παραμονή μέσα στο νερό για περισσότερα από 2-3 λεπτά μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτες βλάβες στον εγκέφαλο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους ιδιωτικού: Ξεκινούν 10/3 οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

molyvi_tetradio.jpg
Μην βασίζεστε μόνο σε κινητό και υπολογιστή: Τι πρέπει να έχετε σε έντυπη μορφή στο σπίτι
Ένα απλό «έντυπο δίχτυ ασφαλείας» μπορεί να σας σώσει σε απρόβλεπτες καταστάσεις
Μην βασίζεστε μόνο σε κινητό και υπολογιστή: Τι πρέπει να έχετε σε έντυπη μορφή στο σπίτι
malware-android.jpg
Συναγερμός για χρήστες Android: Νέο AI-malware «καρφώνεται» στη συσκευή και καταγράφει οθόνες
Το PromptSpy, το πρώτο κακόβουλο λογισμικό που εκμεταλλεύεται γενετική τεχνητή νοημοσύνη, παρακολουθεί τη δραστηριότητα και μπλοκάρει την...
Συναγερμός για χρήστες Android: Νέο AI-malware «καρφώνεται» στη συσκευή και καταγράφει οθόνες
τσατ
Θεσσαλονίκη: Η Ανάσταση συναντά την Τεχνητή Νοημοσύνη – Viral η λαμπάδα ChatGPT
Ο Αλέξης Γεράκης δημιουργεί φέτος τη λαμπάδα που «μιλάει» με AI, ενώ οι ελληνικές γεύσεις ταξιδεύουν ως την Αυστραλία
Θεσσαλονίκη: Η Ανάσταση συναντά την Τεχνητή Νοημοσύνη – Viral η λαμπάδα ChatGPT