Μπριζόλα στο τηγάνι
Το μυστικό για τέλειες χοιρινές μπριζόλες στο τηγάνι

Αν νομίζετε ότι για να απολαύσετε τέλεια χοιρινή μπριζόλα χρειάζεστε ψησταριά ή φούρνο, ξανασκεφτείτε το. Το τηγάνι –κι ειδικά το μαντεμένιο– μπορεί να μεταμορφώσει το καθημερινό αυτό κομμάτι κρέατος σε γευστικό πιάτο εστιατορίου, αρκεί να ακολουθηθούν μερικά βασικά βήματα.

Το μυστικό ξεκινά… από τον κρεοπώλη

Πριν καν φτάσετε στην κουζίνα, ζητήστε από τον κρεοπώλη σας χοντροκομμένες μπριζόλες. Το πάχος τους θα βοηθήσει το εσωτερικό να παραμείνει ζουμερό, ακόμη και σε δυνατό ψήσιμο.

Προετοιμασία με… πιρούνι

Αντί να χτυπήσετε το κρέας με σφυρί, πάρτε ένα πιρούνι και τρυπήστε τις μπριζόλες σε αρκετά σημεία. Με αυτό τον τρόπο, η μαρινάδα θα διεισδύσει καλύτερα στο εσωτερικό, προσθέτοντας γεύση και κάνοντας το κρέας πιο μαλακό.

Μαρινάρισμα express

Για μια γρήγορη και αποτελεσματική μαρινάδα, διαλύστε:

  • 3 φλιτζάνια νερό

  • ½ φλιτζάνι αλάτι

  • ¼ φλιτζανιού καστανή ζάχαρη

Μόλις το μείγμα είναι ομοιογενές, βυθίστε μέσα 2 έως 4 μπριζόλες και αφήστε τις στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά ή έως και 8 ώρες, αν έχετε περισσότερο χρόνο.

Το τηγάνι παίρνει φωτιά

Όταν έρθει η ώρα του μαγειρέματος, σκουπίστε καλά τις μπριζόλες με απορροφητικό χαρτί και τοποθετήστε τις σε καυτό μαντεμένιο τηγάνι, που έχει ήδη αρχίσει να καπνίζει.

Ψήστε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά, ώστε να σχηματιστεί μια χρυσαφένια κρούστα και να αρχίσει να λιώνει το λίπος. Στη συνέχεια, χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια και συνεχίστε το ψήσιμο για 8 με 10 λεπτά, γυρίζοντας τις μπριζόλες τακτικά για ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Άρωμα και έξτρα γεύση στο τελείωμα

Όταν το ψήσιμο ολοκληρωθεί, τραβήξτε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέστε:

  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

  • 2 σκελίδες σκόρδο, ελαφρώς σπασμένες

  • Μερικά κλαδάκια φρέσκο θυμάρι

Ανακατέψτε τα υλικά και, με ένα κουτάλι, περιχύνετε τις μπριζόλες με το αρωματικό λιωμένο βούτυρο. Επαναλάβετε μερικές φορές και αφήστε τις να «ξεκουραστούν» στο τηγάνι για 5 έως 7 λεπτά πριν το σερβίρισμα.

Το τελικό άγγιγμα

Σερβίρετε τις μπριζόλες με λίγο από το βούτυρο-σάλτσα του τηγανιού. Απλές, τίμιες και εντυπωσιακές, αυτές οι χοιρινές μπριζόλες είναι το τέλειο παράδειγμα του πώς λίγα, σωστά βήματα αρκούν για να μετατρέψετε το καθημερινό γεύμα σε εμπειρία απόλαυσης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

καψάλης
Λεόντειος Σχολή Αθηνών: Έφυγε από τη ζωή ο εκπαιδευτικός Μιλτιάδης (Μίλτος) Καψάλης
Ο φιλόλογος που ταύτισε τη γνώση με την ανθρωπιά και άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα σε γενιές μαθητών
Λεόντειος Σχολή Αθηνών: Έφυγε από τη ζωή ο εκπαιδευτικός Μιλτιάδης (Μίλτος) Καψάλης
public_8.jpg
Νέες προσλήψεις στα Public: Ανοίγουν περισσότερες από 20 θέσεις εργασίας σε όλη την Ελλάδα
Πλήρους και μερικής απασχόλησης οι διαθέσιμες θέσεις σε καταστήματα και κεντρικές λειτουργίες – Δείτε ποιες ειδικότητες ζητούνται
Νέες προσλήψεις στα Public: Ανοίγουν περισσότερες από 20 θέσεις εργασίας σε όλη την Ελλάδα
social media
Έρευνα ΑΠΘ: Ποια πολιτικά posts «κερδίζουν» το Facebook και τι αποκαλύπτουν για την ελληνική κοινωνία
Από τα δικαστήρια και τις τράπεζες έως την οικογένεια, τη μετανάστευση και την εμπιστοσύνη στους θεσμούς – Τα ευρήματα των ερευνών που παρουσιάστηκαν...
Έρευνα ΑΠΘ: Ποια πολιτικά posts «κερδίζουν» το Facebook και τι αποκαλύπτουν για την ελληνική κοινωνία
Χριστούγεννα καιρός
Αλλάζει ο καιρός από το Σάββατο: Χιόνια και βροχές χαμηλά για την αλλαγή του χρόνου
Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί για κακοκαιρία με χαμηλές θερμοκρασίες και έντονα φαινόμενα σε όλη τη χώρα
Αλλάζει ο καιρός από το Σάββατο: Χιόνια και βροχές χαμηλά για την αλλαγή του χρόνου