Η αλήθεια είναι πως όλα ανήκουν στην ίδια οικογένεια, απλώς πρόκειται για διαφορετικούς τύπους ροδάκινου. Η ποικιλία τους ξεχωρίζει κυρίως στη σάρκα, το άρωμα και το πόσο εύκολα αποχωρίζεται το κουκούτσι.
Νεκταρίνι: έχει πιο σκληρή σάρκα και λείο φλοιό.
Λευκόσαρκο ροδάκινο: διαθέτει λευκή, σχετικά σκληρή σάρκα με πιο έντονη και ελαφρώς πικρή γεύση.
Γιαρμάς: είναι ιδιαίτερα αρωματικός, με μαλακή σάρκα που αποχωρίζεται εύκολα από τον πυρήνα.
Το ροδάκινο θεωρείται φρούτο ευπαθές, καθώς χαλάει γρήγορα αν μείνει εκτός ψυγείου για πολλές ώρες, ειδικά σε υψηλές θερμοκρασίες.
Σε διατροφικό επίπεδο, είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, σάκχαρα και πρωτεΐνες, αποτελώντας ιδανική επιλογή για ενυδάτωση και ενέργεια το καλοκαίρι.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η Ελλάδα κατέχει σημαντική θέση στην παγκόσμια παραγωγή, αφού βρίσκεται στην τέταρτη θέση διεθνώς σε καλλιέργεια ροδάκινων.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 3/9
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ