Το να φτιάξεις το δικό σου φυστικοβούτυρο είναι υγιεινό, οικονομικό και πανεύκολο. Έχεις τον απόλυτο έλεγχο στα υλικά, αποφεύγοντας ζάχαρη, συντηρητικά και επεξεργασμένα έλαια που συχνά βρίσκονται στα έτοιμα προϊόντα.
Το αποτέλεσμα; Πιο φρέσκια και έντονη γεύση, ακριβώς όπως την προτιμάς: κρεμώδη ή τραγανή, σκέτη ή με επιπλέον υλικά (π.χ. κανέλα, βανίλια, άλλα ξηροκάρπια).
Γιατί να το φτιάξεις μόνος σου;
Υγεία: Μόνο φυσικά υλικά, χωρίς πρόσθετα.
Οικονομία: Με φιστίκια χύμα φτιάχνεις μεγάλη ποσότητα σε χαμηλό κόστος.
Ευκολία: Θέλεις μόνο μπλέντερ και 5-10 λεπτά.
Υλικά (για 1 βάζο)
400 γρ. φιστίκια (κατά προτίμηση άψητα, μπορείς και αλατισμένα)
2 κ.σ. φιστικέλαιο
1 κ.σ. μέλι (κοφτή)
+ 1-2 πρέζες αλάτι (αν τα φιστίκια δεν είναι αλατισμένα)
Εκτέλεση
Ψήσε τα φιστίκια (αν είναι άψητα) για λίγα λεπτά στον φούρνο.
Βάλε τα φιστίκια και το φιστικέλαιο στο μπλέντερ με μαχαίρια.
Χτύπα τα για περίπου 3 λεπτά, κάνοντας μικρές διακοπές για να ελέγχεις την υφή.
Στόχος: να μην υπάρχουν κομμάτια και να μην θυμίζει σκληρή πάστα.
Όσο τα χτυπάς, τα φιστίκια απελευθερώνουν τα φυσικά τους έλαια και η υφή γίνεται κρεμώδης.
Όταν το μείγμα γίνει ρευστό και ζεστό, πρόσθεσε το μέλι.
Χτύπα για λίγα δευτερόλεπτα ακόμη (3–4 γύρες).
Έτοιμο!
Το σπιτικό σου φυστικοβούτυρο είναι έτοιμο. Μεταφέρσέ το σε βάζο και φύλαξέ το στο ψυγείο. Διατηρείται για 2–3 εβδομάδες.
Μπορείς να το απολαύσεις σε τοστ, smoothies, γλυκά, ή απλά με ένα κουτάλι!
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 1/9
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ