taksidi-aerodromio
ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ/INTIME NEWS
Oι πτήσεις θα διεξαχθούν κανονικά, χωρίς καμία διαφοροποίηση στο πρόγραμμα

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε παράνομη την τετράωρη στάση εργασίας που είχε εξαγγείλει η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδος (ΕΕΕΚΕ) για τις 28 Αυγούστου 2025. Έτσι, οι πτήσεις θα διεξαχθούν κανονικά, χωρίς καμία διαφοροποίηση στο πρόγραμμα.

Παρά την ακύρωση της κινητοποίησης, οι ελεγκτές έχουν εκφράσει σοβαρές ανησυχίες. Σε ανακοινώσεις τους κάνουν λόγο για «προαναγγελία αεροπορικού εγκλήματος», υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να περιορίσει την ελευθερία της κριτικής με το νέο νομοσχέδιο για το πειθαρχικό δίκαιο. Όπως επισημαίνουν, το μέτρο αυτό οδηγεί σε «σιγή και φίμωση» των εργαζομένων, οι οποίοι καλούνται να σιωπούν ακόμα και μπροστά σε σοβαρά ζητήματα ασφάλειας.

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας περιγράφουν μια ανησυχητική εικόνα για την καθημερινή λειτουργία των αεροδρομίων:

  • Συνεχείς βλάβες στα συστήματα

  • Υπερβολική πίεση για γρήγορη εξυπηρέτηση πτήσεων

  • Υπέρβαση της χωρητικότητας, με τις αφίξεις να φτάνουν ακόμη και τις 34 ανά ώρα

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η αστοχία της 20ης Αυγούστου, όταν τεχνικό πρόβλημα προκάλεσε παράλυση στα συστήματα ελέγχου του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

10 Πιστοποιητικά Τεχνητής Νοημοσύνης για Εκπαιδευτικούς: 1000 Υποτροφίες ως 19/1

Συκώτι φούρνου: ζουμερό αποτέλεσμα σε μόλις 10 λεπτά

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα